Alisca 3D Szekszárdon a Sötétvölgyi Parkerdőben

Rohan az idő, bizony mióta Íjásznaplót írok tizenegy beszámolóm született a szekszárdi versenyekről az első még 2011-es keltezésű… Igen ez a verseny is kihagyhatatlan, többször talán Alsóörsön és Foktőn voltam.

Háztól házig másfél óra kocsikázás. Az alaptábor ezúttal nem az erdészház mellett volt, műszaki hiba miatt nem lehetett igénybe venni, így a diáktábornál neveztünk, gyülekeztünk, de a pálya nyomvonala a megszokott helyen volt, csak ki kellett addig sétálnunk.

Magam hatfős csapatban voltam, valamennyien vadászreflex íjjal lőttünk, szinte minden korosztály képviselve volt. Rám hárult a beíró nehéz feladata is. A hetes célnál kezdtünk, szűk félóra alatt a legtávolabbi célnál kezdők is kiértek. Ülő oroszlán volt az első feladat, majd még 27 céltárgyat kellett eltalálnunk (összesen 28-at) 1+1 lövéssel, hagyományos pontozással. A pálya kifejezetten nehéz volt. A Parkerdő rengeteg lehetőséget ad a rendezőknek, akik éltek is ezzel, nagyon sok fel- és lefelé lövés volt, komoly szintkülönbségekkel. Jól haladtunk, az előttünk járókat nem is láttuk, de a mögöttünk haladóknak sem kellett ránk várniuk. Bő négy óra alatt tettük meg a 6,5 km-es távolságot, a pálya nyomvonalát a fényképek között láthatjátok.

Ebédre ízletes gulyáslevest kaptunk, az eredményhirdetésre sem vártunk sokat. Harmadik lettem, úgy éreztem, nem ment rosszul, dupla tököt sem lőttem, de mindössze hat ponttal javult a teljesítményem egy év alatt.

Varázslatos, gyönyörű az ősz a Parkerdőben. Délig sütött a nap, le lehetett venni a pulcsikat, utána feltámadt a szél, beborult és mire elindultam elkezdett szitálni, majd esni az eső, hazáig végig járattam az ablaktörlőt. Kellemesen elfáradva értem haza, jól éreztem magam. Ezzel még nincs vége, Paks, Foktő, Szőcsénypuszta és Tamási van beírva a naptáramba, remélem az időjárás is megfelelő lesz.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments