3D verseny Pakson

2020. októberében kelt naplóbejegyzésem Paksi versenyről, akkor úgy számoltam, hogy az a tizenegyedik. Tavaly októberben volt egy kétlövéses verseny, de arról csak a képeket tettem fel, így ez lehetett a tizenharmadik paksi viadalom.

Ködös időben keltem útra, ez az október végi nap az amúgy gyönyörű ősz csúnyábbik arcát mutatta, de szerencsére csapadék nem volt. Alig több, mint egy óra alatt megérkeztem a jól ismert versenyhelyszínre, gyors nevezés után a belövőpályán mindenki megtalálhatta a neki tetsző távolságra helyezett vesszőfogót.

Már ki voltak függesztve a csapatbeosztások, magam hároma pusztai-nomád kategóriában induló sporttárssal kerültem egy csoportba. A kettes célnál kezdtünk, rögtön a vadkacsánál, azonnal sikerült duplán mellélőnöm (a feladat 2 db 3D cél leküzdése volt, 1+1 lövéssel, hagyományos pontozással). Ettől azután kellően elbizonytalanodtam és a célok feléig sorra lőttem az ötösöket, de második tizennégy célnál erőre kaptam, pontjaim kétharmadát ekkor szereztem. Minden esetre a két évvel ezelőtti versenyhez képest 25 ponttal többet lőttem.

A pálya nagyon profi volt, jócskán rövidebb a megszokottnál, de korán sötétedik. Célok között nem sokat gyalogoltunk, összesen 2,5 km-t mentünk (a nyomvonal a fotók végén lesz látható). Hála a gondos és előrelátó csapatbeosztásnak, sehol sem volt torlódás. Nagyon jó hangulatban telt az idő. A lőtávolságok a szekszárdiakhoz képest rövidebbek voltak, bár akadtak kisebb-nagyobb szintkülönbségek, a versenyhelyszín adottságai teljesen eltérők. Az előző heti versenyhez képest 6 pontot javultam, a 2020-ashoz képest pedig 25 ponttal lőttem többet. Eredményhirdetésig felmentem a kilátóba.

Nagyon jó, színvonalas verseny volt. Jövő héten Foktő és Szőcsénypuszta következik, majd Tamásiban zárul az évad számomra.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments