3D Foktőn

Foktő is a kihagyhatatlan versenyek közé tartozik, amikor csak tehetjük részt veszünk rajta. A szekszárdi első után, a tegnapi a DDR versenysorozat második fordulója volt.

Foktőn vannak hagyományok, ilyen például a „welcome” lángos, amelyik az idén kitűnően sikerült. A jó pálya, a pontos lebonyolítás is természetes, emellett van a foktői versenyeknek nehezen megfogalmazható, pozitív légkörük.

A lebonyolítás a DDR szabályzata alapján történt, 24 cél, 1+1 lövés, kettős beírólap-vezetés. A nevezők számát másfél-százra tippelem, sokakat visszatartott az eső.  A céltárgyak minősége kifejezetten jó volt, a pálya vonalvezetése kicsit eltért a megszokottól, sajnálom, hogy nem mentünk le a Duna partjához, de ennek a viszonylag magas vízállás volt az oka. A terep sík, de azért vannak olyan buckák, apró szintkülönbségek, amelyek változatossá tették a feladatokat. Hitvesemmel három, csigás íjjal lövő sporttárssal kerültünk egy csoportba, nagyon jól haladtunk, nem volt torlódás. A verseny legelején még szemerkélt az eső, de mire a második célhoz értünk elállt, rövid idő múlva a nap is kisütött.

Ebédre nagyon finom babgulyást kaptunk, aki vágyott egy kis édességre az ehetett parázson sült kürtöskalácsot, ha a szervezők hívták meg egy kalocsai cukrászda mozgó fagyiárusát, remek ötlet volt, ha magától jött úgyszintén 🙂 ! Eredményhirdetésig egy rockzenekar muzsikált.

Hitvesemmel együtt megnyertük saját kategóriánkat, annak ellenére, hogy úgy éreztem, kifejezetten rosszul lőttem, a szekszárdi pontszámomhoz képest mindenképpen rontottam, de másoknak sem ment úgy, mint Szekszárdon. Összetettben szoros az állás, meglátjuk két hét múlva Rácalmáson, hogy milyen lesz a folytatás!

A Foktőn rendezett verseny magas színvonalú és rendkívül jó lebonyolítású volt – ahogy azt megszokhattuk. Nagyon jó volt hazafelé Paksnál Makai Robiékkal komppal átkelni a Dunán, a folyam a legszebb arcát mutatta, még maradt időnk egy kis eszmecserére is.

Egy hosszú sorozat végére értem, hiszen április 18-a óta minden hétvégén voltam versenyen, volt egy amelyen kettőn is. A jövő hétvége kimarad (talán ennyi szünet nem is árt), majd Rácalmáson következik a folytatás.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments