3D Rácalmáson – DDR harmadik fordulója

Egy hét versenyszünet után, csíksomlyói zarándoklatunkat követően, folytatódott a tavaszi „nagy menetelés”, ezúttal Rácalmáson, ahol a Dél-dunántúli Regionális 3D Bajnokság (DDR) Szekszárdot és Foktőt követő harmadik fordulójára került sor. Lévén Rácalmás Fejér megyében, vagyis szűkebb pátriánkban található, ezúttal sem kellett hajnalban kelnünk, bár az átépítés alatt álló 62-es főutat nagy ívben elkerültük, Pusztaszabolcson át sem kellett egy teljes óra, hogy megérkezzünk a helyszínre. Hitvesem ismét velem tartott és ezúttal kiskutyánk, Nutella sem maradt otthon 🙂 .

Nagyon sok hasonlóság volt a foktői versennyel, talán a Duna közelsége, az egyforma terepviszonyok miatt; ami pluszt ott a Fekete Horgony, itt a csodálatos Jankovich-kúria kisugárzása ad, akkor is, ha két eltérő „műfajú” helyről beszélünk. Azt talán mondanom sem kell, hogy 24 db 3D cél volt, 1+1 lövéssel, 11-10-8-5-4-2-1-M pontozással, kettős beírással. Ismét kellemes társaságba csöppentünk, dunaföldvári tradisokkal és egy VR-szel lövő, a TTIE színeiben versenyző aranyos kislánnyal lőttünk egy csoportban.

A Vajk Íjászegyesület kitett magáért, nagyon jó, technikás pályát építettek. Ravasz fény-árnyék viszonyok, csalafinta horpadások nehezítették a dolgunkat; bár felfelé lövés nem volt, de ahol lehetett, ott a lőállástól lefelé is kellett célozni. A tempó nagyon jó volt, egy helyen vadászlesről, vagyis inkább kilátóból lőttünk, ez sem okozott fennakadást. Sajnos épp a verseny felénél tartottunk, amikor döbbenten konstatáltam, hogy hűlt helye a göbömnek… Ezúton is köszönöm a dunaföldvári sporttársnak, hogy kisegített egy kis cérnával és az előttünk járó csoportból Makai Janinak, hogy megnézte, hogy a „göböt” megfelelő helyre tettük-e. Az egész dolog vérfagyasztó volt, de így is működött az íjam.

A több mint 9 km-t – amelyben az alaptábortól a pályáig oda-vissza út is benne van – kicsit több, mint 4 óra alatt tettük meg. Ebédre finom pörköltet kaptunk tarhonyával, az eredményhirdetésre sem kellet nagyon sokat várnunk. Erős volt a férfi veterán tradis mezőny, elégedett vagyok a második helyezésemmel, sajnos hitvesemnek ezúttal nem sikerült dobogóra állnia.

A folytatás jövő héten Bükkszentkereszten lesz, majd következik Szőcsénypusztán a DTK harmadik fordulója, majd másnap Lajoskomárom,  nagyon szeretnék ott lenni Szekszárdon a Tolnai Tájak Íjász Egyesület szervezésében sorra kerülő 3D-én, ahol az íjászokat a neves Bodri pincészet látja vendégül. Sokat ígérő program 🙂 ! Ezután alighanem ismét 1-2 hetes versenyszünet következik.

Rácalmás

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments