Újabb egy hét íjásztábor Cserépváralján

2008-ban kezdődött a varázs… Norka, a Kormorán Baráti Körből szólt, hogy Lali íjásztábort szervez, lenne kedvünk hozzá? Benedek fiunk akkor kilenc éves volt, nem sokat gondolkoztunk, fejest ugrottunk az ismeretlenbe. Azóta elrohant tizenkét esztendő, tegnap már a tizenharmadik táborozás is véget ért.

Cserépváralja csodálatos hely, a Bükki Nemzeti Park szélén, Mezőkövesdtől északra található. Hegyek ölelik, erdők dédelgetik… Az egykori gyerektábor faházaiban lehet megszállni, élelmezésről az önkormányzat konyhája gondoskodik. A táborhoz nagy tisztás, focipálya tartozik, körös-körül erdők. Idilli hely íjászni, talán annál is több…

Van ami állandó. Kopjafa, tábor zászlója, a hely megszentelése Őseink hite szerint. Vannak változók… a gyerekek felnőtté serdültek, de jöttek közénk ifjak, az első tábor idején még meg sem születtek; sokan elmaradtak, de mindig jönnek újak, így lett egy nagy család… Napkeltétől napnyugtáig lövünk és lövünk és lövünk, Dombóvári Lali alkotta változatos célokra, minden nap más jellegű háziversenyt tartunk, közben Dombóvári Andi elvégzi az összes háttérmunkát. Esténként játékos vetélkedők vannak, idén a karaoke különösen jól sikerült.

Egyik évben Kajcsa barátunk mondta, olyan ez az egész, mintha este bemennénk aludni, majd egy év múlva, reggel előjönnénk, észre sem vesszük, hogy közben lepergett egy újabb év… Nekünk, akiknek megadatott, hogy egy kivételével valamennyi táborba eljöhettünk, Cserépváralja fix pont életünkben, fény az alagút végén. 2021. augusztus 2-án, – ha az Úr is úgy akarja – visszatérünk.

Köszönjük Andi, Lali, Dávid a tábort és köszönjük valamennyi táborozónak az együttlétet!

A fényképsorozatban két mozgófilmet is láthattok! Beszámolók a korábbi táborozásokról itt vannak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Dinnyés Gyula
Dinnyés Gyula
3 éve

Köszönjük a beszámolót! Szombaton szerettünk volna ott lenni, hogy találkozhassunk, de sajnos az élet közbe szólt! Üdvözletünket küldöm! Jó egészséget kívánok!