3D Táborfalván

Október közepét írtuk, ennek ellenére nyári melegben gyülekeztünk. Rengeteg volt a nevező.

Soha nem voltam korábban Örkényben, a település melletti Táborfalván – ha jól értettem – ez volt az első verseny. Az M7-M0-M5 vonalon jól haladtam, s a megadott GPS koordináták segítettek a helyszín megtalálásában.

A Közép-magyarországi 3D versenysorozat befejező versenyét lőttük, magam a négy fordulóból hármat teljesítettem. 24 3D cél leküzdése volt a feladat, célonként két egyenértékű lövéssel, hagyományos pontozással.

Alföldön nem nagyon lehet nagy szintkülönbségekre helyezni a célokat, nagyrészt síkbeli lövések voltak. A sok nevező miatt két karótól lőhettünk, a lőtávolságok egyáltalán nem voltak teljesíthetetlenek. Ennek ellenére rengeteg mellélövésem volt, ugyanakkor sikerül sok pontot lőnöm, 5 db 11-est, 7 db 10-est, 16 db 8-ast lőttem, de ez is csak a hetedik helyezéshez volt elég. A három verseny összetett pontszámában (Csévharaszt, Dunaföldvár, Táborfalva) harmadik helyezést értem el.

Jó ötlet volt az íjászegyesületek összefogásával létrehozni ezt a versenysorozatot. A földrajzi adottságok miatt sok alföldi, a helyi versenyeket látogató sporttárs jött el Dunántúlra, s ez fordítva is igaz. A táborfalvai versenyen megjelent nagyszámú íjász jelenléte is azt jelzi, hogy a kezdeményezés bevált, folytatásra méltó.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments