Tavaszi íjászversenyek

Alaposan elmaradtam a naplóírással, de nem akarom még elengedni. Annál inkább nem, mert a tavasz és nyárelő bőségesen megajándékozott íjászattal. Lássuk szépen sorban!

2023.04.29. 3D Pakson

A paksi verseny is kedvenceim közé tartozik, ezúttal sem okozott csalódást! Nem voltak teljesíthetetlen lőtávolságok, nem kellett a szükségesnél többet kutyagolnunk, jó volt a hangulat és harmadik helyezést értem el.

2023.05.13. Még mindig Foktő koronánk legszebb gyémántja!

Már nem is számolom, hányszor írtam Foktőről, de újra és újra szívesen teszem! Nagyívű kör ez, kolbász Hartán, welcome lángos Foktőn (ezúttal is tökéletes volt), remek verseny, remek hangulatban, remek célokkal. Lesz egy kép, ahol a láthatjátok, ahogyan a számszeríjász sporttárs nyílvesszőjébe beleáll egy VR karbonvessző… ritkán, de előfordul az ilyen… Itt is hármadik lettem. Hazafelé a pacal Dunapatajon (nagyon finom volt), most megálltam gyönyörködni a Dunában Hartánál.

Foktő nagyon jó, Tibi nagyon hiányzik.

2023.05.27. 3D Gyönkön

Gyönk eddig ismeretlen versenyhelyszín volt, jól elvitt a GPS a susnyásba, kis híján elkéstem. A verseny a DDR fordulója volt, de a másik pályán ugyanitt a GP profi nevezői versenyeztek. Nagyon nehéz, technikás pálya volt, második lettem. Hazafelé Simontornyán egy remek estebéddel ajándékoztam meg magam.

2023.06.03.3D Csajágon

Csajágon sem versenyeztem még, a település Balatonfőkajártól nem messze található. 24 3D célt kellett leküzdenünk, két egyenértékű lövéssel. A terepet inkább bokrosnak, ligetesnek mondanám, mint erdősnek, bőven voltak nagy szintkülönbségű lefelé lövések is. Ez volt idén az első olyan versenyem, ahol melegem volt, bár nem volt hőség. Jól szervezett verseny volt, legközelebb is eljönnék! Végül egy ponttal lemaradva lettem harmadik.

2023.06.11. 3D Fehérvárcsurgón

A bodajkiaknak nincs szerencséjük az időjárással, ez a verseny egy korábbra tervezett, ám a rengeteg csapadék miatt lefújt új időpontja volt. Előző nap még most is szakadt az eső, mindvégig lógott az eső lába, de megúsztuk ázás nélkül. (Hazafelé szakadó esőben mentem.) A csurgói pálya soha nem egyszerű, most is nagy szintkülönbségek és komoly lőtávolságok voltak, a vesszőhúzást se könnyítette meg a felázott, csúszós talaj. A Hegyi Farkas Íjászklub tagjaival lőttem egy csapatban, akik szóltak, hogy – szerintük – nem jók a vesszőim spine-értékei. (Harminckét fontot húzok és hatszázas vesszőkkel lőttem, mindaddig, amíg másnap el nem mentem Vágsellyére az Íjászbaráthoz, láss csodát, a 900-as vesszőkkel már nem jobbozok! Köszönet a Farkasoknak ezért!)

Az eredményre nem lehetek büszke, ennek ellenére nagyon jól éreztem magam a komoly nevezői létszámú versenyen.

2023.06.18. 3D Csévharaszton

Ritkán megyek át a Duna keleti partjára versenyre, de erre a Monor közelében rendezett versenyre szívesen mentem, elvégre az M7-M0 útvonalak alig több mint egy órányira hozzák közelebb. Régen voltam ilyen nagy nevezői létszámú versenyen, mind a Dunántúlról, mind a keleti országrészből sok nevező volt.

A verseny nagyon szép helyen, erdészház körül került megrendezésre, az alaptábor körül jó nagy kört tettünk meg gyalog. itt is 24 3D cél leküzdése volt a feladat, két egyenértékű lövéssel. Nagyon jó verseny volt, klassz technikás pályát építettek, jól éreztem magam. 70 százalék felett lőttem, de ez csak a negyedik helyhez volt elég.

Dióhéjban ennyit a közelmúlt versenyeiről. Holnap Gödöllőre készülök, lesz Pétfürdő és küszöbön áll az újabb cserépváraljai tábor is, amelyet nagyon várok. Remélem utolérem magam a naplóírással!

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments