3D Tengelicen

Korábbi években gyakran készültem a tengelici íjászversenyre, de mindeddig nem jutottam el rá. Kár érte!

Egyetlen dolgot hibáztam el, Székesfehérvárról a 63-as főúton mentem, olyan hosszú településeken át, mint Sárbogárd és Cece; másfél órán át araszoltam, így éppen hogy beestem a versenykezdésre.

A feladat 24 db 3D cél leküzdése volt, 1+1 lövéssel, hagyományos pontozással. Nagyszerű csoportba kerültem, volt velünk három kislány, akik nagyon szépen és fegyelmezetten lőttek – a fényképek között, a hiúznál láthatjátok őket -, egy elsőversenyes tradis sporttársal, valamint a szintén tradis csoportvezetőnkkel alkottunk nagyon jó társaságot. Velünk volt még édesanyjával a közel három hónapos Benedek is, aki igazán időben kezdi el szokni a versenyhangulatot 🙂 , nagyon jókat aludt a kristálytiszta erdei környezetben.

Az erdő, igen, varázslatos volt a helyszín! Sajnálom, hogy nem készültem fel előre, hiszen a Benyovszky-sírkápolna és Gindly-emlékoszlop jelezték, hogy nem akármilyen helyen járunk! Parkerdőben haladtunk, számos botanikai különlegességgel találkoztunk. (A linken megtaláljátok a részleteket.) Mesélt az erdő…

Ritka az olyan verseny, ahol úgy érezhetjük, hogy magunk vagyunk a pályán, sem az előttünk járó, sem a mögöttünk haladó csoporttal nem találkoztunk, pedig szép számú nevező volt! Mivel pontosan kezdődött a verseny és négy órán át lőttünk, kevéssel kettő óra után visszaértünk az alaptáborba. Az eredményhirdetést nem tudtam megvárni, az M6-os autópályán nyugodt tempóban, lakott területet nem érintve, alig több, mint egy óra alatt hazaértem. Nagyon jó verseny volt, szívesen mennék legközelebb is!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .