Évadzárás

Lezárult egy újabb esztendő, még akkor is, ha előttem van az alsóörsi, esetleg a december végi szekszárdi teremverseny, gondolom nem korai mérleget vonni.

Íjászat. Számomra sokkal több mint egy sport, amelyet örömmel űzök. Jó dolog versenyezni, gyönyörű helyeket bejárni, megismerkedni sporttársakkal, sokukkal barátságba kerülni. Egy-egy verseny oázis a hétköznapok sivatagában!

Tavasszal eljutottam néhányra, de szemműtéteim erősen korlátozták lehetőségeimet. A nyár elején – hirtelen felindulásból – vásároltam egy vadászreflex íjat, 12 év tradizás után komoly változást hozott. Szívesebben lövök vele, jobb élményt nyújt. Sajnos vesszőkkel még nincs megfelelően összehangolva, remélem rövidesen meg tudom ezt is oldani.

Íjászéletem, íjászéletünk fontos epizódja volt a cserépváraljai táborozás íjászbarátainkkal, immár tizenkettedik éve oda járunk nyaralni, s ha nem lenne ennyire jó, aligha várnánk évről évre a következőt!

A versenyek is jók voltak az idén, a szervezők elhagyták a gyermekbetegségeket, a legtöbb helyen profi módon rendezett megmérettetéseken vehettem részt. Az is igaz, hogy jóformán csak a bevált versenyhelyszínekre térek vissza.

Most valóban komoly alapozásra van szükségem, mind az állóképesség javítása, mind egyéb téren. Intenzíven futópadozom, folytatom a kettlebellt, elkezdtem a KAATSU edzéseket is.

Ami Íjásznaplómat illeti, továbbra is próbálgatom a honlap megjelenését javítani, idő hiányában mindeddig nem sok sikerrel. Magam örömére írom, jó érzés néha visszalapozni, feleleveníteni versenyeket.

Sajnálom, hogy a hivatkozások közül ki kellett vennem néhány halott íjászhonlapot. Legjobban a Szabad Íjász Portált sajnálom, amikor elkezdtük, ez az oldal volt az alfa és az omega, Fórumában hasznos információkat találhatott valamennyi érdeklődő, de versenykiírások java is ott jelent meg. Sajnos a közösségi oldalak ezeket is felfalták. Kár értük!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments