Cserépváralja (mindörökké)

Dráááááágáááim !!! … mondaná Lali 🙂 🙂 🙂

Első mondatunk nem lehet más, mint a köszönet. Köszönet Andinak, Lalinak, Sziszéknek, Dávidnak és a Nyílröptetők Társaságának, hogy megálmodták, majd megvalósították ezt a csodát, azaz A CSERÉPVÁRALJAI ÍJÁSZTÁBORT! Hoztak magukkal mindent: íjakat, tegezeket, viseletet, vesszőfogókat, rajzokat, lufikat, kivetítőt, vásznat, hangfalakat, erősítőt, mikrofonokat, számítógépet … de a felsoroltaknál még-még sokkal többet: egy nagy adag szeretet a szívükben, amelyet sikerült teljes mértékben átadni nekünk.Nem lehetünk eléggé hálásak ezért! Köszönjük!

Remélem már felszáradtak a búcsúkönnyeink és valamennyien szerencsésen hazaértetek! Sok-sok hét eltelik majd amíg feldolgozzuk élményeinket, sorba rendezzük képeinket, feltöltögetjük őket.

Ez a honlap egy lehetőség arra, hogy tarthassuk egymással a kapcsolatot. Már Cserépváralján elhatároztam, hogy létrehozom az oldalt, ahová leírhatjuk élményeinket, emlékeinket, ahol  folytathatjuk megkezdett beszélgetéseinket, elmondhatjuk hogy hová töltöttük fel a képeinket, beszélhetünk versenyekről, közzétehetünk versenykiírásokat és … együtt várhatjuk a 2010-es tábort, ahol épségben, egészségben, jókedvben és – reményeim szerint – egy felszabadult, fellélegzett ország polgáraiként térhetünk vissza.

Mit hoztunk haza magunkkal? Hitet, reményt, szeretetet, rengeteg tréfát, nevetést és megható pillanatokat. Új barátságokat, fontos információkat, pontosabb lőtudást, az íjászat még mélyebb szeretetét. Kívánom, hogy használjátok a honlapot, érezzétek itt is jól Magatokat, regisztráljatok és folytassuk tovább … mert aki vett egy íjat magának, az egy életre szóló boldogságot is vett vele…

[csizi]

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

30 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
csizi
csizi
14 éve

Nézegetem a fényképeket és erőt vett rajtam a reménytelenség…hetek – mit hetek, hónapok!!! – kellenek, amíg azokat rendszerezem…de már kész a honlap, lassan nekiállok, de addig is – emlékül – itt vannak a tavalyi képek 🙂 :-)…

csizi
csizi
14 éve

Nem is tudom hol kezdjem…Füzesabonynál felvettük @ngie-t, majd egy laza pizza Mezőkövesden, de már jött a telefon: kettőkor kezdenénk…

Sprinteltünk Cserépváraljára. Meleg fogadtatás, de a verseny ízibe indul…egymásért lövés, vagyis felmérjük, hogy mit tudunk a tábor elején. 15×3 lövés 15 m-ről, körökre, pontozás 10-8-5. Táborátlag: 53%, vannak teljesen kezdők és vérprofi irányzékos csigások is.

Néhányan a faluban lakunk egy szép régi parasztházban, a többiek a tábor területén faházakban. Vacsora (a faluból hozzák, tálalnak, mosogatnak) majd táncház. Kezdődik a nyitó est… Kormorán műsorral! Szólnak a dalok, a vetítővásznon a Kormorán-emblémája, a zenekari tagok…a zenei alapra Lali gitározik, énekel, @ngie fuvolázik. A dalok között Reményik és Wass versek. Ezt kaptuk mi kobakosok a Nyílröptetőktől. A végén Himnuszaink. Lobog a tűz, körülüljük, bemutatkozunk. Hűl a levegő, éjfél után kerülünk ágyba.

Másnap reggel váltóverseny. Négy csapatra oszlunk, lövünk lufikra, mozaikképre,röpülő korongokra. 10-től egyig minden az íjászaté, de csak azért, hogy délután elkezdődjék a buliverseny, Laliék által rajzolt 2D célokra. 7 cél, 3 lövés, 2 kör. Vacsora, majd karaoke veszi kezdetét, jóval éjfél után ér véget. A hangulatra lehetetlen jelzőket találni. Bendivel elzúztuk idén is a Két forintos dalt, meg a Nyolc óra munkát 😉

Szerdán délelőtt kirándulás Cserépváralján a Kaptárkövekhez és a várhoz. Délután vadászverseny, a lebonyolítás ugyanaz, mint előző nap. Este filmvetítés.

Csütörtökön délelőtt lelőttük a koreai tradis Világbajnokság céljait, a legtávolabbi 90 m-re volt…Délután a Magyar Hagyományos Íjász Tábla megmérettetés állt előttünk, sötétedés után pedig éjszakai lövészet…ez úgy zajlott, hogy Lali kivetítővel vesszőfogókra varázsolt állatfigurákat és a sötétből kellett “célozni” ezekre.

Pénteken délelőtt Bogács, strandolás, délután megismételtük a hétfői egymásért lövést. A táborozók rengeteget fejlődtek! Este – táborzárás, búcsú, majd ismét karaoke… 🙂

Szombaton délelőtt nyílt íjászverseny, sok ismerős és ismeretlen arc a nevezők között. 16 cél, célonként 3 lövés, buliverseny egy körben. Utána távlövés, íjászpárbaj.

Eredményhirdetés a faluban, ahol sertésgulyást és édességet kapunk. A gyerekek elárasztják a levegőt szappanbuborékokkal, sokan patakzó könnyekkel vesznek búcsút egymástól és a tábortól. Vissza a táborba és a verseny helyszínére, pakolás, azután jó páran leülünk a tűzrakóhely köré és senkinek nem akaródzik hazaindulni…már nyolc óra elmúlik, mire mindenki elmegy. Mi még maradunk egy éjszakát, vasárnap reggel indulunk csak el.

Felsorolásszerűen ennyi volt, de ez csak az egésznek a váza. A Kormorán-esttől a csillagos ég figyelésén át annyi minden történt: új barátságok, kézfogások…lehetetlen mindent felsorolni…hetek kellenek, amíg leülepszik bennünk az élmények sokasága.

Nem szóltam még az egyéb programokról: tollaslabda- és röplabda bajnokságról, rovásírásról, hastáncról…

csizi
csizi
14 éve

Drágáim! Feltöltöttem az első adag fényképet. Ezek saját készítésűek, sajnos több nincs, mert láttam, hogy sokan fotóztok. @angie annyi képet készített – ezek nekem is megvannak – hogy az egész táborozást átfogják. Lassan majd kialakul… 🙂

Figyelem !!!

csizi
csizi
14 éve

Mi a manó…kibéreltem ezt a kategóriát? 🙂 Na mindegy, azért engedjetek meg néhány gondolatot a tábor íjászattal kapcsolatos részéhez.

Biztonság azt hiszem az első napi „egymásért lövés” után – ahol kissé kaotikusan húzogattuk a vesszőket – nem érheti szó a ház elejét. Talán a távlövészetnél lehetett volna abból gond, hogy páran a célon túllőtték a vesszőt, be az erdőbe, de szerencsére nem járt arra senki. A biztonság kérdését azért is tartom alapvetően fontosnak, hogy a fiatalabbaknak már miniként a vérükben legyen, hogy bizony az íjászat balesetveszélyes sport, itt nincs helye fegyelmezetlenségnek, figyelmetlenségnek. Legközelebb akár öt perces „balesetvédelmi oktatás”-sal is kezdhetnénk 😉

Az egymásért lövés nagyon jó szintfelmérés volt, azt hiszem az arányokat is sikerült eltalálni, a 3×15 lövés pont elegendő volt. A váltóverseny volt számomra a versenyek fénypontja, egyrészt nagyon szórakoztató volt, másrészt nyomás, teljesítménykényszer alatt nem volt könnyű! Mégis nagyon fontos eleme az edzésnek és a gyerekek is roppantul élvezték játékossága miatt. Bebizonyosodott számomra, hogy a repülő korongot is le lehet lőni, minden tiszteletem Lali türelme előtt, amilyen fáradhatatlanul indította a korongokat kb. kétszázszor! Az első buliverseny is nagyon jó volt, talán a gyerek karók túl közel voltak, jobb lett volna távolabb elhelyezett karó, mini pedig féltávról lő. Mindig roppantul élvezem a szellemes célokat, pl. a jegygyűrű egyszerűségében is telitalálat volt! A távlövés is tetszett, hiszen reprodukáltuk a koreai versenyt, egyben megismertük íjaink korlátait. A vadászverseny a buliversenyhez képest lényegesen megnövelt lőtávokkal a korábbiaknál több nehézséget okozott. A Magyar Hagyományos Íjász Tábla igen figyelemreméltó ötlet, roppant nagy koncentrálást, fegyelmet és lőtudást kíván. Nekem sajnos a mumusom, tavaly is és idén is csapnivalóan ment. A célok rafináltak, a változó távolság az aszimmetria, a találati zónák bonyolultsága pontős lőtudást és koncentrálóképességet igényel. Éjszakai lövészeten csak szurkolóként vettem részt, a projektorral kivetített célok és a teljes sötétség bizonyára nem állította könnyű feladat elé a versenyzőket…
Az egymásért lövés megismétlése alatt többeknél elszakadt a cérna, a gyerekek nagyrészt fáradtak és nyűgösek voltak. Utólag már könnyű okosnak lenni, de talán célszerűbb lett volna reggel lelőni ezt a versenyrészt és utána menni Bogácsra, ahol már időkorlát nélkül, fesztelenül regenerálódhattunk volna a másnapi versenyre. Ilyen körülmények között is látszott azonban, hogy sokat javult a tábor átlaga, sajnos a pontos százalékot nem ismerem.

Tavaly volt egy összetett verseny is, ahol Laliék helyezési pontszámokat osztottak és a napi versenyek mellett összetettben is megmérettettünk. Idén erre nem került sor, nálam azért okozott némi hiányérzetet, mert nagyon jó ösztönző volt – elsősorban gyermekeink számára.

A nyílt íjászverseny ragyogóan sikerült, jó volt hogy bementünk az erdőbe is, így voltak nehéz felfelé lövések. A célok szellemesek voltak, azt hiszem a vendégíjászok is elégedetten mehettek haza. Az eredményhirdetés és az ebéd bevitele a faluba szintén jó ötletnek bizonyult.

Én így láttam ezt a hetet belülről. Néhány kritikai észrevételemet nehogy piszkálódásnak vegyétek, úgy gondolom, hogy a szervezők számára sem rossz, ha kapnak visszajelzést. Különben … ha hétfőn újrakezdenénk, mennénk, gondolkodás nélkül … de vár a gálya … és ezért annyira sajnálom magam … 😀 😀 😀

csizi
csizi
14 éve

Folytatom a monológot…arra gondoltam, hogy egy kicsit intenzívebbé váljék a fényképek közzététele, hirdessük meg az íjásztábor fényképe versenyt !!!

Két javaslatom van:

1./ Küldjétek el nekem az Általatok legjobbnak tartott saját készítésű három tábori fotót, ezeket én anonim módon továbbítom a Nyilröptetők Társaságának, akik zsűrizik és kiválasztják az első három helyezettet;

vagy

2./ elkülditek nekem a képeket, én feltöltöm egy webalbumba, megszámozom és mindenki szavazhat a neki legjobban tetsző háromra.

Ha tetszik az ötlet, akkor megkérem Lajost, hogy válassza ki a két lehetőség közül a neki jobban tetszőt. Díjazásként felajánlok egy nagyon szép szekszárdi Merlot – ha a gyengébbik nem nyer, akkor egy 3 puttonyos Tokaji Aszút – és a nyertes egy évig viselheti az Íjásztábor Legjobb Fényképésze megtisztelő címet. Amíg Lali nem dönti el a lebonyolítás módját, addig ne küldjetek képeket!

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok!
Köszi Csizi az észrevételeket. A délutáni bogácsi ötlet nagyon tetszik. Szerintem jövőre már így lesz. A fotóverseny ötlete is szuper. Fel is ajánlok egy gravírozott díjat (Cserépváralja fotósa 2009).
A fentiekben leírt lebonyolítás nekem tetszik. Küldjétek a képeket. Holnap még a Kurultájon vagyunk, aztán hétfőn indul a meló. De jön a hétvége, irány a Stampok park, Tűzesíjász kupa.
Jó éjszakát Drágáim: Lali

csizi
csizi
14 éve

Rendben van Lajos, csak kérlek döntsd el, hogy melyik lebonyolítás legyen, úgy mint, hogy Ti zsűriztek, vagy mindenki szavaz a webalbumban sorszámozott képekre? Ha ez eldől, akkor megírom a pontos versenykiírást.

Sipkovits Gizella
Sipkovits Gizella
14 éve

Sziasztok Táborlakók!!
Legelöszöris szeretnénk gratulálni a teljesítményetekhez akár rossznak érzitek akár jónak.Külön megemlíteném BENDI cimborámat!!GRATULA a negyedik helyhez!Nagy vagy!
A másik dologra szeretnék rákérdezni.Hová küldjük a képeket,milyen email címre?Kérlek Csizi írd meg,mert van egypár jópofa kép!!
Na nem a nyeremények miatt(Dehogynem!)szeretném közölni veletek ezeket a néha megható,vicces vagy éppen véresen komoly képeket.

Köszönettel Gizuska&Laci

csizi
csizi
14 éve

Szia Gizuska! Egy kis türelmet kérnék még a fotópályázattal kapcsolatban – Lajosékkal megbeszélem a részleteket és utána várjuk a képeket. A versenykiírásban mindent – a küldhető képek számát, az e-mail címet és a határidőket is – megadjuk majd.

A gratulációkat köszönjük, bár igazán csak a Makai testvérek szolgálnak rá, akik – ha a hírek nem csalnak – elhozták csupaszcsigában mind az arany- mind az ezüstérmet! 🙂

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok!
Cserépváralja 2010. Jeles dátum a mai nap. Megköttetett a megállapodás a 2010-es nyaralásra,
miszerint jövőre Cserépváralján két, azaz kettő alkalommal rendezzük meg szokásos íjásztáborunkat.
A dátumok a következők: 2010 júliusának 1. hete és 2010 augusztusának 2. hete. A tábor mindkét esetben hétfőtől hétfőig fog tartani, új és a megszokott programokkal. Igazán szerencsés az lenne, ha a törzsgárda az augusztusi dátumot részesítené előnyben, de természetesen a választás rajtatok múlik, akár mindkettőre szeretettel várunk benneteket.
Pusz: Lali

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok!
Egy kis visszatekintés Bíró Zsolt szemével. Cserépváralja 2009.
Ide katt: (http://kep.tar.hu/drbzs)
Pusz: Lali

Sipkovits Gizella
Sipkovits Gizella
14 éve

Sziasztok MINDENKI!
Gyerekek!Megnéztem a Zsolti képeit és én arra az elhatározásra jutottam,hogy aki ennyi képet megtudott rólunk örökíteni úgy hogy közben még versenyzett is (vagy néha nem).Személy szerint nálam BÍRÓ ZSOLTI képei érdemelték ki a Fotó pályázat fődíját.
Annyira de annyira jóóó képek,hogyha téli időszakban 2m-es hó fog esni és nem találkozhatunk Veletek ezek a képek láttán rögtön a nyári táborban érzzük magunkat.
Részünkről nagyon,nagyon köszönjük Zsolti!!:))
Lalikám!
még mindig a tábor gyönyörüségeiből táplálkozol?Nagyon gyorsan megszervezted a jövő évit!!De nem baj sööt..
Ránk biztosan számíthatsz,ha nem lesz ellenvetésed!!
Puszi mindenkinek Gizuska&Laci

HOD
HOD
14 éve

Mondottam volt,hogy jövőre nekem is újra közöttetek a helyem.

HOD
HOD
14 éve

Zsolti a képek egyszerűen fantasztikusak.
Így legalább lélekben idén is ott érezhettem magam.

sziszi
sziszi
14 éve

Sziszi loginjáról írok.
Nagyon szívesen kattogtattam a gépet. Volt téma bőven. Köszönöm az elismerést; úgy igyekeztem, hogy senki se maradjon le…
Azóta már végignéztem egy párszor.
Angie, Attila és István képeiből is van nálam egy pár ezer. Még nem gyűjtöttem lelkierőt, hogy feltöltsem őket.
Király a honlap!
Ági&Misi&Zsolti

HOD
HOD
14 éve

Na akkor turbózd fel magad kérlek!
Nem reklamáció csak kis bíztatás.:)

@ngie
@ngie
14 éve

Igen, összegyűjtöttük egymás képeit a tábor utolsó estéjén..Így válogathatunk, szemezgethetünk közülük.
Én például még akkoriban az iwiw-re felraktam néhányat egy külön Íjásztábor mappába.
Köszönöm, hogy rólam is készültek képek.
A versenyt nem hagyom csak úgy! …én is nevezek! Csak még nem tudom, melyik képpel.
Vannak olyanok, amik a tábor életét mutatják be, van ami versenyt, van ami személyesebb, van ami poénosabb… nehéz a választás!

HOD
HOD
14 éve

Hajrá Táborlakók íjász és fotó versenyen is!!!

fomotkanylany
fomotkanylany
14 éve

Sziasztok kedves Íjásztársaim és Barátaim is egyben!
Szeretettel meghívok mindenkit a 2009. 09. 13-án megrendezésre kerülő 1. Sziget SZ.Í.V.E. íjász versenyre.
Előnevezéseteket fokozott figyelemmel fogadjuk e-mailben a :
jeges@pr.hu
e-mail címre!
Puszi mindenkinek!:)

csizi
csizi
14 éve

Feltételezve, hogy a következő táborunk 2010 augusztus 09-én 12:00-kor kezdődik, a jobb oldalsáv alján láthatjátok az addig hátralévő időt 🙂

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Cserépváralja 2010.

Sziasztok, Drágáim!

Megkezdjük a felkészülést a nyári táborra. Mint tudjátok, idén két turnust tervezünk. Az első turnus 2010. július 5-11 között, (hétfőtől-hétfőig) a második turnus 2010 augusztus 9-15 között ( hétfőtől-hétfőig ) kerül megrendezésre. A tavalyihoz hasonló tábort szervezünk sok más egyéb új programmal színesítve. Az ellátás: hét éjszaka szállás, hétfő vacsorától vasárnap vacsoráig, napi 3x-i étkezés. A tábor költsége: 34000.- forint/fő. A táborlakók a tavalyihoz hasonlóan a szombaton rendezendő nyilvános versenyen ingyen vesznek részt. Egy turnusban 30-40 embert tudunk elhelyezni. Mivel nem szeretnénk senkit megbántani, a jelentkezéseket időrendi sorrendben vesszük figyelembe. (Mostantól lehet jelentkezni).
Drágáim! A fény kigyúlt! Mindenki gondolja, át jól melyik turnusban szeretné velünk tölteni élete felejthetetlen napjait. Várjuk számunkra megtisztelő jelentkezéseteket.
Pusz
Dombi család

csizi
csizi
14 éve

Attól tartok, hogy a két időpont az eddig összekovácsolódott társaság kettészakadásához vezethet. Ettől függetlenül – amennyiben jelentkezésünk elfogadásra kerül – mi az augusztusi időpontot céloznánk meg inkább, feltéve, hogy az eddig összeszokott csapat együtt marad.

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Szia Csizi!
Örülünk, hogy te nyitottad meg a sort a jelentkezők közül. Fontos lenne, hogy megírjátok, hogy hány fővel érkeztek. Folyamatosan ki fogom írni a résztvevőket az oldalra, dátum megjelöléssel.
Tehát barátaim, a következő családok jelentkeztek:
2010. Julius: Suplicz család 2010. Augusztus: Csizi család
Pusz
Lali

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok:
2010 Cserépváralja a következő családok jelentkeztek.
Július
Suplicz család 3fő
Kiss család 4 fő
Dombóvári család 3fő
Augusztus
Csizi család
Makai Robi és családja 3fő
Burlovits család 4 fő
Kiss család 4fő
Miskolczi család 5fő
Dombóvári család 3fő
Németh család 2fő

Pusz
Lali

csizi
csizi
14 éve

Kissék dupláznak? Akkor küldjük a Bendit júliusban is! 🙂 🙂 😉

HOD
HOD
14 éve

Hod Augusztusra bejelentkezik.:)

Sipkovits Gizella
Sipkovits Gizella
14 éve

Sziasztok Mindenki!!!

Akik már várták a havat,hát azok megkapták rendesen!!!
Hójelentés Telkiből.A bejárati ajtónál mért vastagság:36cm A hátsó terasz hóvastagsága:44cm
Aki nagyon imádja a havat az most rohamléptekben jöhet hozzánk havat lapátolni.
Annyit nem tudunk fizetni mint a fővárosi önkormányzat,de egy pohár finom forraltborral szolgálhatunk/méter.
Ugyanitt sí bérlet váltható,lanovka nélkül olcsón..

Puszi Mindenkinek
Élvezzétek a havat.Más most úgysem jut NEKÜNK

Gizuska&Laci(alias)

Robi
14 éve

Üdv mindenkinek!

Remélem mindenki jól van és nem unatkozik így télen sem otthon.
Pátyra tervezzük, hogy elmegyünk, remélem semmi nem szól közbe.

Gizus!

Petra már majdnem irigykedett, hogy nálatok esik a hó, de estére hozzánk is elért a front.
Én személy szerint már nagyon várom a tavaszt, de ha már így esett, akkor holnap szánkózni fogunk Pepével. 😉

Ölelünk mindenkit és remélem mihamarabb találkozunk!

Heli, Petra, Robi

HOD
HOD
14 éve

Aki jön edzésre aazl szívesen benne vagyok egy hógolyó csatában.:)

Lali
Lali
13 éve

Sziasztok Drágáim!

Ha esetleg valaki le szeretne jönni a júliusi tábor hétvégjére, van még rá lehetőség. Van hely a táborban is, és a vendégházban is. Kaptunk egy jó árat, mely tartalmazza a szállást, teljes ellátást, és az összes íjászprogramot is. Az ár 4800.-/ fő /nap. Ha van, kedvetek mi nagyon örülnénk. Légyszi jelezzétek, hogy a szállást időben le tudjam foglalni.
Pusz. 🙂
Lali