Versenyélmények

Valamennyi táborlakónak és íjászbarátunknak nagyon sok sikert kívánok a hétvégi versenyekhez! Esseg, majd másnap a verseny Kocsis Paliért nemes versengést hoz, ebben biztos vagyok.

Írjatok beszámolókat, az alábbi sárga csíkon olvasható “… comments” sorra kattintva! Reményeim szerint a Sziget SZIVE versenyen mi is találkozhatunk Veletek, addig is minden jót!

Csizi&a Család – ahol minden a legjobban alakul 🙂 !!!!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

0 hozzászólás a(z) Versenyélmények bejegyzéshez

 1. Dombóvári Lajos mondta:

  Esseg.
  Kicsit borongósra sikerült az indulás szombat reggel. Enyhe pánik uralkodott el a négyfős kis csapaton (Andi-Erika-Dávid-Lali) a brutális eső láttán, de a fanatizmus ismét győzedelmeskedett. 90 perces autózás után elénk tárult a festői táj, és láss csodát a nap is kisütött. A zord reggel ellenére szép kis létszám gyűlt össze, közel 70-80fő. A bemelegítés kicsit kaotikus volt, mert mindösszesen 1 vesszőfogó volt kitéve, ami minden 20-ik lövés után felborult.
  A csapatok kihirdetése után elindultunk.
  A célok változatosan, a terep adottságait maximálisan kihasználva voltak kirakva, meredeken fel és lefelé lövések, árnyékból fényre és fordítva. Viszont ami nem tetszett, hogy a szervezők, minden koncepciót nélkülözve, ahogy esik, úgy puffan elvén, helyezték ki a célokat. Többnyire két féle céltípussal találkoztunk, fita táblákkal, illetve a nagyon sokak által utált kontúros 2D állatokkal. Viszont a csapatbeosztásunk nagyon jól sikerült, hiszen Éberléék kedvessége feledtetni tudta a 2D-s állatok okozta bosszúságot. A 24 cél leküzdése után finom ebéd várt minket. Ebéd után játszottunk, még hozzá nem is akár mit, vizeslufi versenyt. Nagyon tetszett. Be is vettem a 2010-es tábor programjába. A gyerekeket nagyon felpörgette, na meg minket is.

  Az eredményekről:
  Mini: Éberle Kolos Arany
  Éberle Félix Bronz
  Vadász női Burlovits Erika arany
  Női Éberle Gyöngyi Bronz
  Dombóvári Andi 4.
  Férfi Dombóvári Dávid Arany
  Dombóvári Lali Bronz
  Párbaj Éberle Peti Arany

  Összességében pozitív volt a szombati nap, a verseny hiányosságai a szervezők tapasztalatlanságából fakadnak, de a verseny utáni tartalmas beszélgetésből arra következtetünk, hogy elfogadják a jóindulatú kritikát, és talán a kapott ötletekkel megpróbálják megszínesíteni jövő évi rendezvényüket. Hát ennyit Essegről.
  Pusz:Lali

 2. csizi mondta:

  Mindenkinek sok-sok sikert, trófeát kívánok a hétvégi versenyekhez, várjuk a beszámolókat és az eredményeket!

 3. Dombóvári Lajos mondta:

  Sziasztok Táborlakók!
  Nagy várakozással indultunk szombat hajnalban Komárom irányába, hiszen ez volt az első verseny ahol a táborlakók egy csapatot alkotva küzdhettek egymásért. A Nyílröptetők Társasága két csapatot nevezett a versenyre, egy női és egy férfi különítményt. A női csapatban Dombóvári Andi, Éberle Gyöngyi, Németh Julcsi, Kiss Rita, Burlovits Ery és Kutas Évi indult. A férfi csapatot Dombóvári Dávid, Németh Sziszi, Kiss Attila, Éberle Peti, Mező Attila, és Dombóvári Lali alkotta Kellemes jó órás út után érkeztünk meg az Igmándi erődbe.
  Gyors nevezés és bemelegítés után, kezdődött meg a rendkívül speciális verseny. A rendezők maximálisan kihasználták az erőd adottságait. Nagyon sok sötétben lövés, gyertyás füstös lövés, mozgó cél, koronglövés és egyéb más 2D-s cél színesítette a versenyt. Valószínűsíthető hogy a rendezőségben fellelhető volt egy zsák nagykereskedő, hiszen a célok nagy része kitömött zsákokból volt kialakítva. Ez volt a verseny egyetlen negatívuma, mert a gyengébb íjakból kilőtt vessző egyszerűen kipattant a célból, amit nulla ponttal értékeltek. No sebaj.
  A 22 cél leküzdése után nagyon finom csülkös babgulyással oltottuk éhségünket. Ebéd után szólt Attila, hogy bezárta az autóba kulcsokat. Kis csapatunk összeszedte minden autó feltörő tudományát és felhívtuk, mindenkinél mindent jobban tudó Murakeőzy Bélánkat. Béla kiképzett minket, és láss csodát az autó 1 perc múlva nyitva volt. Büszkék voltunk magunkra.
  Pár szó az eredményekről.
  Aranyérmesek
  -Éberle Gyöngyi
  -Burlovits Erika
  -Éberle Kolos
  -Kiss Rita Magdolna
  -Németh Julcsi
  Ezüstérmes
  -Dombóvári Lali
  Bronzérmesek
  -Kiss Ritus
  -Németh Sziszi
  -Dombóvári Dávid
  A csapatversenyben a lányok csapata 12 induló csapat közül sok férfi csapatot megszégyenítve az ötödik helyet hozta el, a fiúk csapata pedig megnyerte a vándordíjat.
  Büszke voltam, köszönöm, hogy veletek küzdhettem.
  Pusz: Lali

 4. heditke mondta:

  Szervusztok!

  Először is szeretnék minden táborlakónak gratulálni a csodálatos eredményekért!!!!
  Nagyon sajnáljuk, hogy nem lehettünk veletek, de 3 napos meghívónk volt Balatonboglárra, ahol nem a fürdésé, hanem a munkáé volt a főszerep.
  Továbbá üzenem Lalinak, hogy az élménybeszámólója fantasztikusra sikeredett, a kacagástól majd’ leestem a székről! 🙂

  Puszilunk mindnyájatokat, reméljük, hamarosan újra találkozhatunk veletek!

  Edit, Jankó, Dani

 5. HOD mondta:

  Gratula mindenkinek az élménydós versenyhez!

 6. csizi mondta:

  Mi is gratulálunk a győzteseknek és nagyon sajnáljuk, hogy nem lehettünk Veletek!

  Ha készültek fényképek küldjetek, felrakom a honlapra, de sok kép van a SZIP-en is, ahol szerepeltek – pl díjkiosztó 🙂 – ide kattintva nézhetitek meg különösen Éberléék figyelmét hívnám fel rá, mert van ott egy süveges íjászról pár kép is 😉

 7. csizi mondta:

  A komáromi eredménylista itt található meg.

 8. csizi mondta:

  Lajos írta, hogy nagyon jó volt Pakson. Bővebben ???

 9. Csizi mondta:

  Sok szeretettel gratulálunk Éberle Félixnek, aki Halásziban a tradicionális mini kategóriában bronzérmet szerzett; és Éberle Gyöngyinek, aki olyan pontszámmal győzött a tradicionális női kategóriában, hogy a férfiak eredményével összehasonlítva, összesítésben tradiban a második legtöbb pontot lőtte!

  Nem akármilyen teljesítmény, kalapot le!!!

  Néhány fénykép a versenyről:

 10. Edit mondta:

  Szia Csizi!
  Látom, szerénységed nem engedte, hogy magadat is megemlítsd, így most neked is gratulálok az első helyezésedhez! A képek alapján Halásziban megtartották jó szokásukat, ismét poénosak voltak a célok, biztosan jól mulattatok! 🙂
  További sikereket kívánok,
  Edit

 11. Csizi mondta:

  Sziasztok! Nem a “szerénységem” miatt nem dicsekedtem a győzelemmel, hanem mert nem lehetek büszke a lőtt pontszámomra, az csak szerencse, hogy a többi szenior még nálam is gyengébb volt… 😉 Ettől függetlenül – mi tagadás – örültem, hogy Halásziban végre sikerült felállnom a dobogóra, mert Halászi volt életünk első íjászversenye, a sok poénos cél és a hangulat, no meg kobakos barátaink – akik közül mára már mi maradtunk utolsó mohikánnak ezen a viadalon – nagyon kellett ahhoz, hogy máig kitartottunk az íjászat mellett. Különben kevesebb a poénos cél, mint amikor elkezdtük, viszont a rendezés gördülékenyebb, mint korábban bármikor! Messzemenően respektálták a csoportbeosztási kéréseket – így lőhettünk Haraga Attiláékkal együtt – 32 cél, célonként 2 lövés bőséges lövésszámmal ajándékozott meg, nem volt torlódás, jó volt a kaja (háromból lehetett választani), roppant gyorsan megtörtént az eredmények összesítése és a végeredmény már aznap este megérkezett e-mailben! Ez tényleg örömíjászat, nem mindig jó 80%-os meredekségű löszfalon négykézláb, vagy gatyaféken közlekedni az erdőben, bár élmény az is… Talán ez is a jó az íjászatban, hogy ilyen tekintetben is változatos 🙂 !

  Viszont még egyszer gratulálok Éberlééknek, Félix betegségből lábadozva lett bronzérmes, Gyöngyi pedig tradival az egész felnőtt tradis mezőnyben – a férfiakat is beleértve – a második legmagasabb pontszámot lőtte! Ez azért nem akármilyen teljesítmény!

  Benedek új íjjal lőve negyedik lett, nagyon örültem neki, – ő kevésbé – pedig szépen lőtt. A szeles időben kiszellőzött belőlünk az egész héten lerakódott sok szemét, már számolom az órákat a vasárnapi Sziget szíve versenyig!

  A fotópályázatról pedig annyit, sokan nekem írtatok ezzel kapcsolatban, pedig abszolút nem az én személyemről szól a történet. Nem mondom, hogy nem okozott örömöt a korábbi években a küldött fotók töltögetése a tárhelyre, az Excel-táblán való szavazatszámlálás, de csak azért, mert azalatt lélekben Cserépváralján voltam kicsit. Az is elárulom, kérhetetlen, nyílt, proletár őszinteséggel, hogy még én sem szortíroztam a cserépváraljai képeimet, miután lementettem a gépemre, még nem volt időm hozzányúlni. Viszont Lali kérése sem volt elég, hogy bárki küldjön képet. Ha mégis érkeznek, felpakolom a honlapra, mint a sajátaimból is egy válogatást, majd ha átnézem őket… Ezzel a fotópályázat körüli viharokat a magam részéről lezártnak tekintem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..