30 célos 3D Süttőn

Lovasberényben tavasszal indult versenysorozat második fordulójára a Süttő melletti alsóvadácsi erdészház körüli erdőben került sor. Tatabányát elhagyva lenyűgöző volt a táj szépsége, Tarján, Tardos községek rendezettsége, tisztasága.

Megérkezés után gyors nevezés, kiváló belövőpálya, „welcome” zsíroskenyér. Spontán szerveződő csapatok, vezetővel. Sajnos már a megnyitón lehetett érezni, hogy az első fordulóhoz képest jelentősen csökkent a nevezők száma! Pedig… nagyon nívós verseny volt! Terepjáróval jól látható erdei úton mentünk száz méter szintkülönbségű kört, 30 célt kellett leküzdenünk. Bár a pontozás hagyományosnak (11-10-8-5) mondható, de minden versenyző szabadon dönthetett arról, hogy csak egyet lő és akkor megduplázza a találat értékét, vagy még egy vesszőt útnak indítva a két találat összpontszámát kéri.

Bogival, Marcival, Macitappanccsal és Benedekkel voltam egy csoportban, velünk tartott Noémi a rendezőktől, ő volt a beírónk. A pálya nyomvonala kör alakú volt, felmentünk a 25-ös célig, onnan lefelé az egyeshez, innen megint felfelé haladtunk, végül a hegytetőt elérve csodálatos fennsíkra értünk, majd visszatérve az erdőbe, a célok utolsó harmadát már lefelé haladva lőttük. Az erdőben egyáltalán nem volt meleg, a rendezők terepjárón hoztak vizet a versenyzőknek. Több mint hat órát töltöttünk a pályán, torlódás egyáltalán nem volt.

Estebédre ízletes gulyáslevest kaptunk, az eredményhirdetésre sem kellett várnunk. Kellemes elfáradva, fél nyolckor már itthon voltunk. Nagyon jól szervezett, rendkívül nívós, technikás versenyen vehettünk részt, az egyetlen üröm az örömben a nevezők alacsony száma volt… Köszönet a rendezőknek, októberben Bujákon találkozunk!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments