Terepíjász verseny Alsóörsön

Alsóörsre hazajárok, alig volt olyan verseny az elmúlt évek során, amelyen ne lettem volna jelen. A terepíjászatot pedig nagyon szeretem, hogy célonként három vesszőt kell lőni, remek dolog!

Fél füllel hallottam, jelentősen megnövelte a Szövetség a vadászreflex kategória lőtávolságait (lehet, a többiét is). Azért erre nem számítottam, de amikor szakosztályvezetőnk megszavaztatta a versenyzőket, hogy a sárga (tradis), vagy kék (vadászreflex) karótól szeretnének lőni, rosszat sejtettem. Maradtunk a kék karónál, ez nem baj, elvégre mindenkinek ugyanaz volt a feladat! Vagyis 24 célt leküzdeni célonként három egyenértékű lövéssel, mért, méretlen távokon, 20-40-60-80 cm átmérőjű lőlapokra, 1-6 pontozással.

A 60, 80 cm átmérőjű lapoknál éreztem úgy, hogy igen jelentősen megnőtt a lőtávolság. 40 m körül – hiába nagy a lőlap – szűzkézként lőttem, mindenféle rákészülés nélkül, hiszen itthoni gyakorlásaim során 25 m a maximális lehetőség. Azért az ilyen célokat edzés nélkül lehetetlen leküzdeni, mentek a vesszők a semmibe, ugyanakkor kijöttek azok a hibák (oldás, belerántás, rátartás pontatlansága), amelyek rövidebb távolságokon nem mutatkoznak annyira. Egyszóval nem baj, hogy változtak a szabályok, fel kell nőni a feladathoz!

Régen lőttem ennyire jó hangulatú csoportban! Két sporttársunk Szegedről érkezett, alsóörsi csapattársammal kiegészülve, ketten irányzék nélküli csigással lőttek. Nagyon jól éreztem magam ebben a társaságban! Végigbeszélgettük a négy órás versenyt, jókat röhögtünk, anekdotáztunk, felidéztük elhunyt sporttársaink emlékét. De amikor valaki a lőállásban volt, nem zavartuk egymást.

Igen, ez sportverseny volt! Embert próbáló feladatok, hegymászás (nem is kevés), jól eső fáradtság… pár (másod)percre, még múló életkedvem is visszatért…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments