Tavaszi 3D Foktőn

Foktőn versenyezni számomra tradíció, így vagyunk ezzel sokan… ha létezik olyan viadal, amelyet nem hagyok ki, az a foktői.

Legtöbbször Schmidt Tibi barátommal jöttünk, kialakult koreográfiája van ennek. Odafelé egy kávé, kolbászok vásárlása a hartai Kolbászházban, megérkezés és nevezés után egy ‘welcome” lángos, verseny, majd hazafelé Dunapatajon a Tanya csárdában a pofás pacal. Hazafelé, Seregélyesen pedig fagyi, különösen, ha Hunor is velünk jött. Tibi egy ideje már nem tud indulni, egyedül is ragaszkodom a közösen kitaposott úthoz, csak most Bodajkon, Tibiéknél ér véget a nap, elvégre mindig viszek pacalt kedves barátomnak.

Számomra ez is hozzátartozik ahhoz az érzéshez, melyet a Fekete Horgony körül zajló baráti íjásztalálkozó jelent. Ezúttal sem maradt el a lángos (nagyon finom volt), Szluka Pisti – kérésemre – azonos kategóriában induló barátaimmal osztott egy csoportba, örömmel üdvözöltem Szlanyika Palit, Gergely Ferit és a többieket. 28 3D cél, 1+1 lövéssel történő leküzdése volt a harci feladat, szépen, torlódás nélkül haladtunk célról célra. A pálya most is a megszokott, magas színvonalú volt. Fülledt meleg volt, pár csepp eső is ijesztgetett bennünket. Remek volt a hangulat a csoportunkban, önmagamhoz képest a lövés is jól ment, ötödik lettem.

Hazafelé Dunapataj és a következményes pacal, majd suhantam Bodajkra.

Letaglózott a hír, télen meghalt három íjásztársunk : Lengyel Zoltán, Sebestyén Ferenc és Szineg László. Nyugodjanak békében.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments