Íjászverseny Pákozdon

Időtlen idők óta nem emlékszem ennyire hűvös és csapadékos májusra, ám nemcsak az időjárás miatt hezitáltam, hogy elinduljak a tőlünk tíz percre lévő pákozdi versenyen. Bár szombaton reggel hét ágra sütött a nap, egyedül nem volt kedvem, míg egy telefonhívást követően kiderült, hogy a Schmidt testvérek Bodajkról már úton vannak, felvennének, pár percem volt, hogy összeszedjem magam és a felszerelést.

Pákozd előtt tábla jelezte a dűlőutat, amely a verseny helyszíne felé vezetett. Gyors nevezés, pár bemelegítő lövés, majd kezdődött a verseny. Csabával, Tibivel és Hunorral – Tibi unokájával – és három vadászreflexes sporttárssal alkottunk egy csapatot. 22 3D-és és két örömíjász célt kellett leküzdenünk, célonként három vesszővel. A nagy lövésszám és csapatlétszám ellenére is jól haladtunk, sehol nem volt torlódás. Fél öt felé költöttük el az estebédet.

A Pákozdi Íjászok első versenye volt, kifejezetten kérték, hogy adjunk visszajelzést. Negatív kritikát nem tudnék és nem is akarnék írni (egyszer egy másik verseny esetében tettem ilyet, jó nagy baj lett belőle…), ám legyen.

A helyszín és a pálya vonalvezetése tökéletes volt, beleértve azt is, hogy a legmagasabban elhelyezett fekvő szarvas céltól varázslatos panoráma nyílt a Velencei-tóra és Székesfehérvár keleti részére. A lőtávok nagyon barátiak, azaz közeliek voltak, ezt a versenyt nem pusztán a találatok, hanem a lőtt zónák száma döntötte el. Néhány céltárgy felújított volt, ám a bagoly esetében a zóna nem a megszokott helyen volt, ám az oldala teljesen ép volt, 90 fokkal elfordítva jobb lett volna elhelyezni. Volt kér ügyességi cél, a lengő dobókockát azért nem gondolom jó ötletnek, mert versenyzőnként húztunk vesszőt, torlódás esetén nagyon megnövelhette volna a várakozási időt. A kocka eltalálása ért öt pontot, a pöttyöké tízet, így nyolcas nem volt (örömíjász versenyeken a pontok köré rajzolt körök szoktak nyolcat érni). Volt egy másik ügyességi cél, ahol az egyik dobókockával lehetett a lövésszámot egytől háromig kisorsolni, majd a másik kockával dőlt el, hogy a 2D-és dominó lőlap melyik négyzetébe kell a vesszőt eljuttatni. A lövésszámot a szerencsére bízni nem jó ötlet, ebben egyetértés volt csoportunk minden tagja között. Ezektől eltekintve hibátlan verseny volt!

Fejér megyében Tolnához és Veszprémhez képest kevés verseny van, kivétel ez alól pl. május 26-án Fehérvárcsurgón tartandó 3D (igen, ez a reklám helye volt!), így a Pákozdi Íjászok rendezte verseny a megye íjászéletére is jó hatással van. Valamikor Csákváron voltak rendkívül nívós 3D versenyek, a szombati azok hangulatát hozta vissza, beleértve a versenyzőket is, nagyon sok régen látott ismerőssel találkozhattam újra. Úgyhogy várjuk a folytatást, a magam részéről legközelebb is szívesen elmennék Pákozdra versenyezni. Gratulálok a szervezőknek és köszönöm a munkájukat!

Ami engem illet: ha minden a terveim szerint alakul, kb. négy hét múlva versenyezhetek újból.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments