3D Bakonyszentlászló-Fenyőfőn az Íjászat Napján

Több versenyt hirdettek az Íjászat Napja alkalmából. Bár ezen a helyszínen még soha nem jártam, szívesen mentem, hiszen nincs túl messze tőlünk és Bakonynak komoly vonzereje van számomra. A 3D pedig 3D!

A feladat 28 3D cél leküzdése volt 1+1 lövéssel, hagyományos pontozással. Sajnos (mint mindig) most is majdnem elkéstem, szerencsére volt még hely az egyik alaptáborhoz közeli célnál kezdő csapatban. Jó volt, hiszen két csigás sporttárs mellett hárman lőttünk vadászreflex íjjal. A pálya nem volt rövid, összesen 5 km-t kutyagoltunk, és nagyon technikás volt. Közel öt órát voltunk kint. Torlódásról nem beszélhetünk, néha annyit vártunk, amíg az előttünk haladók vesszőt húztak.

Önmagamhoz képest nagyon jól ment! 65 százalékot lőttem, összesen két mellélövésem volt (mindkettőt a nyolcas zónába küldött vesszővel korrigáltam valamennyire). Azt hiszem eddig soha nem ment így. Ehhez kellett az egy hét cserépváraljai gyakorlás, no és az új íj. Sajnos két évig egy már a gyártása pillanatában selejt, alkalmatlan íjjal kínlódtam… Persze ebben a nagyon erős mezőnyben ez a teljesítmény sem elég dobogóhoz, de nem baj, motivált maradtam. Ősszel nagyon sok versenyen szeretnék részt venni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments