Örömíjászat Pétfürdőn

Ha a cserépváraljai versenyt is beleszámítom, ez az idei kilencedik megmérettetésem, egyharmadukat Pétfürdőn rendezték. Nagy szerencse!

Rutinból mentem a megszokott helyre, vagyis a parkba; sehol egy lélek, megrémültem, talán elnéztem a dátumot? Rápillantottam a kiírásra, világossá vált, hogy ezúttal erdőben leszünk. Szerencsére még így is bőven volt időm nevezni.

A feladat 21 cél leküzdése volt, 10-8-5 pontozással. Nagyrészt 3D állatokra lőttünk, de voltak történelmi célok (mandala, három katona), valamint néhány 2D feladat. Nagyon sokan voltunk, csapatunkban öt gyermek és öt felnőtt lőtt, ennek ellenére viszonylag jól haladtunk, torlódás sem volt.

Felmentünk a Doktor-sziklára, ahonnan csodálatos volt a kilátás, Székesfehérvár nyugati városrészétől a Veszprémet „ékesítő” toronyházig lehetett ellátni, a szikla alatt lápos, mocsaras rész terül el. A lőállást úgy helyezték el, hogy a legmagasabb pontról lőttünk, ez nagyon jó ötlet volt! A panoráma nemcsak engem ösztönzött fényképezésre, az eredményt a képek között láthatjátok.

A leküzdendő feladatok többsége nem volt nehéz, a 3D állatokra a lőtávolságok akár túlzottan barátinak is mondhatók. Bár mindhárom pétfürdői verseny kissé más volt, elmondhatom, hogy tavasz óta a 21 célon kb. száz pontot javultam, tegnap mindössze három mellélövésem volt csak. Ennek ellenére, még mindig 15 pont hiányzott a dobogóhoz, rajta leszek, hogy ezt is ledolgozzam. Továbbra is problémát okozott az ajzásmagasság, talán mire az első ideg elkopik, az is meglesz…

Bő négy órát voltunk kint a pályán, finom ebédet kaptunk, az eredményhirdetésre sem vártunk sokat. Jó volt újra Pétfürdőn, remélem a 2021-ben rendezendő versenyekre is eljutok majd. Gratulálok a szervezőknek és köszönöm munkájukat!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments