Mesél az erdő…

A „Szigligeti csoda” után végre történik valami a honlapon :-(… őszintén szólva nagyon készültem és vágytam Eplénybe a 40 célos íjászmaratonra, de sajnos egy héttel elhalasztották. Annyira 3D-ban gondolkoztam, hogy Eplény helyett Szőcsénypuszta felé vettük az irányt, Somogyországba. Marcalitól kb. 15 km-re délnyugatra találtuk meg a községet, ahol előző nap a Somogyi Vadásznap rendezvényei zajlottak; a mai verseny a vadászíjászat népszerűsítésére volt hivatott. Erdészeti és vadászati szakközépiskola parkjában található kis kápolna előtt gyülekeztünk. Marcival és Bendivel időben megérkeztünk, így a belövést nem csak kutyafuttában végeztük.

A verseny kb. fél órás csúszással kezdődött, 24 cél, két egyenértékű lövés 10-8-5-m pontozással. A rendező egyesület minden csapathoz osztott vezetőt, aki egyben a beíró és igazlátó feladatát is ellátta. Mind a 24 célnál volt egy-egy tanuló, akik segítették a beírót. Az erdő csodálatos, meseszép volt, a pályabiztonság ötcsillagos. A tradis karók elhelyezése szerintem teljesen korrektül sikerült, se túl közeli, sem meglőhetetlenül távoli nem volt közöttük. A terep egyáltalán nem volt nehéz, volt néhány kaptató, de durva szintkülönbségekkel nem kellett megküzdenünk. Ezzel szemben, a célok között jó sok fel- és lefelé lövés volt. Mi heten voltunk a csoportunkban, torlódás sehol sem alakult ki. A kettes célnál kezdtünk, már a 23-asnál jártunk, amikor elkezdett szakadni az eső. Szerencsére egy bokros ligetbe húzódva vészeltük át azt a 10-15 percet, amíg az égi áldás tartott, így nem áztunk bőrig. Az eső elálltával újra kisütött a nap.

Ebédet is nagyon kulturált körülmények között, sátorban, sörpadokon ülve fogyaszthattuk el, ízletes és bőséges vadpörköltet kaptunk. Az eredményhirdetésre elég sokat kellett várni, az újabb vihar annak kezdetére már a levegőben lógott. Így is történt: Marci bronzérmes, Bendi aranyérmes lett, éppen hogy megkapták az érmet és az oklevelet ismét elkezdett szakadni az eső, szégyenszemre megfutamodtunk, így a tradis női és férfi kategória győzteseiről nincs is tudomásom, bár nem lennék meglepve, ha csapattársainknak jutott volna néhány érem 🙂 .

Nagyon jól sikerült, ízig-vérig vadászversenyen vehettünk részt, ragyogóan megépített pályán, csodálatos környezetben, jó társaságban. A rövid ideig tartó eső és a millió szúnyog sem rontotta el kedvünket és hosszú-hosszú idő után végre nem üres kézzel jöttünk haza, minden elfogultság nélkül mondom, hogy Bendi 63,5 százalékos eredménye szép teljesítmény, kilenc ponttal lőtt többet Marcinál, ilyen szoros versenyben is közéjük került egy versenyző a végelszámolásnál. Egy-egy elhibázott lövésen minden eldőlhet…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments