3D Écsen (9/2017) és örömíjászat Nagykőrösön (10/2017)

Száguldanak a napok, elmaradtam a naplóírással, így két versenyről egy cikkben emlékezem meg.

Július 2-án Écsen folytatódott a Nyugat-dunántúli Régiós 3D bajnokság a második fordulóval. A Rábaring körüli pályán már számtalanszor megfordultam, tudtam, hogy nem lesz könnyű feladat a 28 db célt, célonként két egyenértékű lövéssel leküzdeni, különösen úgy, hogy egyenesen a csepregi Ismerős Arcok táborból érkeztünk.

A pálya rendkívül nehéz, ennél fogva igen technikás volt, le a kalappal az építők előtt, mert ahol kellett lépcsőt vájtak a talajba, kötélhágcsó segített a vesszőhúzásnál. Hitvesemmel vadászreflexes csapatba kerültünk, simán haladtunk, torlódás nélkül. Bár nem volt meleg, így is nagy fizikai igénybevételt jelentett a verseny. A finom ebéd elfogyasztása után, hulla fáradtan indultunk haza. Nagyon jó verseny volt!

 

***

Egy hét múlva Benedek fiammal vettük Nagykőrös felé az irányt, ahol barátaink rendeztek versenyt az Arany János Emlékév tiszteletére, elvégre költőnk a Forradalom leverése után ebben a városban alkotott és tanított. Nagyszerű gondolatnak tartom, hogy egy hagyományőrző íjászegyesület versennyel is megemlékezik nemzeti kultúránk fontos alkotóiról, évfordulóiról!

Ennek megfelelően, a 2D-és rajzolt célok legtöbbje Arany János egy-egy versbe szőtt gondolatát elevenítette meg, vesszőhúzásnál elolvashattuk, hogy azon a célon éppen melyiket. A lőtávok kifejezetten barátiak voltak, igaz a 10-es zónák sok célnál ehhez képest nem voltak nagyok. Szépen haladtunk célról célra, nem volt torlódás, pedig célonként három lövéses volt a verseny.

Finom ebédet kaptunk, az eredményhirdetésig bukócélos íjászpárbajon múlathattak az időt azok a sporttársak, akiknek erre még maradt energiájuk. A dobogósok egyedi készítésű kerámiát kaptak az oklevél mellé. Nagyon jól rendezett, hangulatos verseny volt, gratuláció és köszönet illeti a Bor Kalán Íjászegyesületet az ötletért és a kitűnő megvalósításért!

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments