Veszprém, -12 °C = Mikulás kupa 3D

Aki hülye haljon meg! Mert biza a veszprémi Gulya dombon -12 °C-ot mutatott az autó hőmérője, amikor megérkeztem. Azért ismerősök bőven akadtak, a paksi vitézlő hölgyek és urak személyében. Gyors belövés után … kezdődött, 20 db 3D cél leküzdése. Ez nem volt egyszerű feladat, vakító, féllábszárig érő hó, tradis a kék karótól… az viszont igaz – ki tudja miért? – minden cél mögött volt paraván…

Azután jött a Mikulás, hozott forró teát… végre elértük a huszadik célt, utána bevágtam magam a kocsiba és miután félig felolvadtam mint a mikróban elkúrt grillcsirke… gyújtás és meg sem álltam hazáig, ahol befűtött szaunával várt családom itthon maradt része. Bunkó paraszt az, aki nem várja meg az eredményhirdetést, de szolgáljon mentségemre, hogy annyira szarul lőttem, nem volt már ehhez semmiféle kedvem kékre fagyva… Hiába jó és különleges egy íjászverseny, ha szar az ember, akkor szar és kész!

Le kéne tenni az íjat és keresni valami újat… de azt is minek??????????????????????????????

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

0 hozzászólás a(z) Veszprém, -12 °C = Mikulás kupa 3D bejegyzéshez

 1. HOD mondta:

  Ugyan kedves Csizi Mester!Letenni az íjat???A megszokás nagyúr.:):):)
  Merthogy az íjászat függőséget okoz ezt az itt olvasók mind a bőrükön tapasztalják.

 2. Csizi mondta:

  Most hogy már kissé fölengedtem a tegnapi fagyás után és átgondoltam a versenyt, van néhány tanulság, bár Ég óvjon attól, hogy íjászszakmai fejtegetésekbe bocsátkozzam…

  Az első és legfontosabb az, hogy egy olyan vén f@sz mint én, ne menjen versenyre két egymást követő napon, sőt, menjen havonta egyszer, a többi napokon meg örüljön annak, ha van széklete 🙁

  A másik ha már téli verseny, akkor fel kell öltözni. De nem ám télikabátba, amit lövés előtt le, utána meg fel kell venni, mert ez ugyancsak zavarja a ráhangolódást…!!!

  Nem tudom, hogy -12°C mennyiben változtatja meg az íj tulajdonságait, de az biztos, hogy az első négy lövésem annyira az állat fölé ment, hogy… kilencvenkilenc százalék, az én bénaságom volt, de lehet, hogy a hidegben összehúzódó fegyver, plusz a másként viselkedő ideg is hozzájárulhat ehhez. Nem tudom, csak gondolom.

  Eszméletlen módon megváltoztatja a vakító hótakaró is a látási viszonyokat! Alig éreztem a távolságot, persze ahogy a Fix kupákon megszokhattuk, nagyon technikás pálya volt, szintkülönbségekkel, fény-árnyék játékával, amelyeket a hótakaró tovább bonyolított!

  A minősíthetetlen teljesítményem ellenére is ritka jó verseny volt! Alig adatik meg Magyarországon igazi tél, na itt volt hideg és hó bőséggel!
  Egy nap a kristálytiszta, jó levegőn, jó csoportba is kerültem, hangulatos verseny volt … és megnyugtató érzés volt az is, hogy három nyíllövésnyire ott volt a veszprémi Kórház fagyási Ambulanciája 😀

  Egész nagy kedvem támadt arra a 19-i Pacsára, (ott is szétfagytunk pár éve) 😀 Ha valaki velem tart, Fehérvártól szívesen elviszem, mert “aki hülye fagyjon meg!!!”

 3. HOD mondta:

  Háááát igen ha egy esős versenyt sikerült kifognom én is mindig ama bizonyos herendi versennyel példálóztam eddig.
  A hülyeségről meg annyit azt két vesszővel csináltam végig ami a verseny harmadától már cak egy volt pár célon keresztül.
  Aztán Drag valahogy megtalálta a másikat.
  De valahogy azt is túléltük.
  Hiába ugye a megszállottság.

 4. Lali mondta:

  Elküldtük Csákvárra az előnevezést. 😀
  Üdv.
  Lali

 5. Lali mondta:

  Csizike!
  A leutóbbi hozzászólások oszlop beugrik a képernyő közepére. Mit tegyek????

 6. Lali mondta:

  A mai nappal levágtuk a képzeletbeli 200-as centit. Már csak 199 alszunk a táborig 😀

 7. Csizi mondta:

  Valahol mindannyiunk centijét vágják… reméljük 199 nap múlva mindenki, épségben, egészségben…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .