Újra Foktőn!

A foktői versenyek még akkor is kihagyhatatlanok, ha a tavaly őszi kimaradt. Így viszont még inkább „kiéhezve” keltünk útra hitvesemmel. Nagyon nehéz egy olyan versenyről írni, amelyről már szinte mindent elmondtam, azonban Foktő mindig tartogat meglepetéseket.

Nem a rendező egyesület hibája, hogy a MÍSZ hivatalos versenynaptárában még mindig (pontosabban ezeknek a soroknak az írása idején) május 12-e szerepel a verseny időpontjaként… Viszont az Éjsólyom Íjászok honlapján minden információ megjelent, kb. egy perc leforgása alatt lehetett ezen a felületen nevezni; olvashattuk a csoportbeosztást, ám mivel hitvesemet az utolsó napon neveztük, volt a rendezőkben annyi rugalmasság, hogy egy csoportba kerültünk. Nem beszélve arról, hogy már a verseny estéjén láthattuk az eredményeket! Egyáltalán nem zárójelben: a fosbukkon kívül élő emberek (az olyan deviánsok, mint jómagam…) sem érezhették magukat kirekesztve, hiszen a felsorolt felületek és információk a közösségi hálón kívül is elérhetőek! Így kell a világhálót jól használni!

Az sem volt rossz ötlet, hogy egyben volt a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl Regionális 3D bajnokságának első fordulója, hiszen Szegedről, Kiskunhalasról, Orosházáról is érkeztek sporttársak, összesen kb. másfélszázan voltunk!

Nagyon jó, technikás pályát építettek a rendezők, a célzónák is jól láthatók voltak, ahová nagyon kellett, oda vesszőfogó paravánok is kerültek. 24 3D célt kellett leküzdenünk, 1+1 lövéses lebonyolítással. Nagyon örültem annak, hogy az azonos kategóriákban indulók többsége együtt lőtt, igen jó csapatot alkottunk hatan, PB-HB veteránok.

Az eredményhirdetésre sem vártunk sokat. Hitvesem Márti harmadik helyezést ért el, azonos pontszámot lőve a második helyezettel! Ezúton is gratulálok! Számomra pedig nem akármilyen tanulsággal járt ez a verseny (is). Történt ugyanis, hogy a másfél éve „új” íjamra mindeddig nem került megfelelő húr, a legutolsó is a 18-19 cm-es ajánlott ajzásmagasság helyett 22-23 cm volt! Baromira nem ment így, mikor Vörös Pista felajánlotta a tartalék idegét, amivel beállt az ajánlott ajzásmagasság, megtáltosodtam, a lőtt összpontszámom több mint kétharmadát a célok kevesebb mint felén értem el, (jól látható a lefényképezett beírólapomon). Nincs restség, az idegproblémát azonnal orvosolni kell!!!

Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ismét jól éreztük magunkat Foktőn, remek verseny volt, megyünk ősszel is!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments