Télbúcsúztató Körmenden

Igen tudom… TAVASZÜNNEP… mégis attól függ honnan nézzük :-)! Mert ha arra gondolok, hogy három nappal korábban egy paraszthajszál választott el attól, hogy munkából jövet, ne essek a hó fogságába, akkor beszéljünk tavaszról??? Tényleg zárójelben: egész télen, ha „hóhelyzet” volt, az vagy Nyugat-, vagy Észak-Magyarországról szólt. Rendben, olykor délen is voltak gondok, de ez a Márc.15-e… 🙁

Na mindegy. Nem ért derékig a hó, csontszáraz úton indultunk Körmend felé, a 8-ason helyenként hófalak között mentünk. Miután elhagytuk a Somló-hegyet és elértük a Sümeg-Balatonederics felé tartó körforgalmat, a hó semmivé vált, Körmenden szeles, hűvös, barátságtalan idő, viszont barátságos Attila és Ági, rajtunk kívül száz feletti nevező fogadott! (A verseny kezdetére azután ránk mosolygott a nap, csak az erős szél rontott a komfortunkon.)

26 db. célt kellett leküzdenünk, célonként két egyenértékű lövéssel, 10-8-5 pontozással. A távok jól meglőhetőek, a célok – nem ritkán – szívatósak voltak :-). Becslésem szerint nagyjából felük 3D állat volt, a többiek a buliversenyek szabadságát idézték: a kidőlt fa hasadékán át a kincsesládára, a Cserépváraljáról ismert „tiszteletünk és szeretetünk jeléül” kapott piros hengeren át, volt sok érdekesség…

Mentünk négy órát és 3.5 km-t, ha nem fújt volna meglehetősen hűvös, goromba szél, akkor akár a tavasz is eszünkbe juthatott volna. Mivel a verseny egy rendezvénysorozat része volt, az ízletes babgulyás elköltése alatt élőzenében gyermekdalokat, majd az eredményhirdetésre várva énekes-triótól jól ismert, a nemzeti ünnepünkhöz kötődő dalokat hallhattunk – mindezt szélvédett, fedett helyen, a kastély csarnokában! Lezajlott az eredményhirdetés, mivel azt követően az Ismerős Arcok zenekar vezetőjének – Nyerges Attilának – műsora következett, még Örökösekkel is találkoztunk. Sajnos Attilát már nem hallgathattuk meg, indulnunk kellett. Benedek ezüsttel, én arannyal, de nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy bitang jól éreztük magunkat!

A diák fekete keretére kattintva, az oldal elhagyása nélkül indül a vetítés!

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments