Örömíjászat Pátyon és Pétfürdőn (4.-5.)

1. Páty

A sok teremverseny után, végre egy kicsit a szabad levegőn… igaz, ez a tavasz várat magára, borongós idő, csípős szél várta a sok íjászt. A feladat 25 darab (Dombóvári) Lali féle cél leküzdése volt, lőállásonként három vesszővel. Ismét bebizonyosodott, hogy könnyű cél nincs! Mert bár látszólag nem voltak nagy lőtávok és a felületi zónákat sem kellett lámpással keresnünk 🙂 , aki itt nyolcasnál kisebb értékűt lő, annak esélye sincs a jó helyezésre.

A pátyi lovarda jól ismert versenyhelyszín, ugyan apróbb változások mindig vannak, ezúttal a terület mögötti nagy füves térségben kényelmesen elhelyezhetők voltak a céltárgyak, a versenyzők is jól eloszlottak, egyáltalán nem volt torlódás. Ennek megfelelően röviddel kettő óra után befejeztük a versenyt, kissé átfagyva vettem az irányt hazafelé.

2. Pétfürdő

Nemzeti ünnepünk idején lassan megszokottá válik, hogy Peytu Íjászai is versenyt rendeznek. Tavaly erdőben került sor a megmérettetésre, idén a nyári versenyeknek is helyt adó parkban voltak a céltárgyak. Az idő annyival volt jobb mint Pátyon, hogy nem fújt a szél, sőt, rövid időre a Nap is előbújt. Ezen a versenyen talán még több nevező volt, örültem, hogy immár a második az idén, amely a Nélküleddel kezdődött! Ha jól emlékszem, 21 cél volt, szintén három vesszővel. Pátyhoz képest a találati zónák és a lőtávok is emberesebbek voltak, nagy részük 3D állat volt, de a többi céltárgy is kellő változatosságot kínált. Talán a lengő célt lehetett volna mással pótolni, mivel minden versenyző vesszőt húzott a lövése után, ennél a célnál komoly torlódás alakult ki. Nem véletlen, hogy 16 óra után fejeztük be a versenyt, egy-egy sorozat között gyakran 20-30 perc is eltelt, mire lövéshez jutottunk, pedig ahol lehetett, mint terepversenyeken, kettesével lőttünk. Ezzel együtt is jó megmérettetés volt!

Mind Páty, mind Pétfürdő megfelelő alkalom volt arra, hogy felkészüljünk a küszöbön álló versenyekre, hiszen a szezon még el sem kezdődött! Köszönet mindkét helyen a rendezőknek, jó pályákat építettek, jól kezelték a szokatlanul nagy nevezői létszámot.

***

Statisztika:

Páty 122 km – göngyölítve 490 km
Nevezés 2500 Ft – göngyölítve 9000 Ft

Pétfürdő 70 km – göngyölítve 560 km
Nevezés 3000 Ft – göngyölítve 12 000 Ft

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments