„Mesél az erdő” – íjászverseny Herenden

Ha az ember fia lakóhelyéhez közel igazán nívós 3D-re vágyik, akkor mindenek előtt Fix kupák – Herend, Litér, Csopak, Eplény. Sajnos megritkultak a kiírások, így az éjszakai vihar és a borongós időjárás ellenére hitvesemmel Herend felé vettük az irányt.

Nevezés után örömmel üdvözöltük egymást a jelenlévő táborozókkal: Makai Jánossal, Kutas Évivel, Macitappanccsal, akivel korábban vállvetve harcoltunk versenyről versenyre, de most hosszú kihagyás után visszatért. Rajtuk kívül is sok ismerős arc volt, a Fix kupáknak már van kialakult törzsversenyzői gárdája, persze mindig jönnek újak is.

28 célt kellett leküzdenünk. A verseny indulásakor a Hajag-tetőt még felhő borította, az éjszakai vihar miatt a talaj felázott, csúszós volt. Az erdő Hajagon gyönyörű, főleg, hogy dél körül már időnként a nap is kikandikált a felhők mögül. A pálya – mint mindig – nehéz, de nem leküzdhetetlen volt, a nagyobb állatok domináltak. Talán egyedül a pávánál (pulykánál) nem lehetett látni a zónákat, mivel a hátsó fertályát fordították a lőállás felé, az meg sötét volt, mint a téli éjszaka…, húzásnál láttuk, hogy a kloákája volt a tíz pontot érő terület :-). Fél négy felé végeztünk a lövéssel, mire megettük a szokásos rántott húst, már végeztek is a beírólapok értékelésével. Ezúton is gratulálunk Kutas Évinek és Makai Jánosnak a bronzéremhez, ezúttal János is tradicionális kategóriában indult. Remélem egy idő után sűrűsödnek majd a Fix kupák, hiszen az ilyen színvonalas versenyekre mindig örömmel nevezünk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments