Kelevíz 3D (22/2016) – évadzárás

Voltam már ezen a pályán, valamikor íjászéletünk hajnalán, örömíjászaton. Ezúttal 3D versenyt hirdettek, 40 célos íjászpróba, így szólt a kiírás. Ennek megfelelően a megszokottnál korábban indult a verseny, a pontozás 20-18-16 volt, ha az első lövés célba talált, kettő-kettővel csökkent az első illetve második javítólövés esetén.

A pálya nem volt hosszú, ennek megfelelően igen gyorsan haladtunk, egyedül a tóparton vízben úszó cápából volt időigényes a vesszőhúzás, ott rendesen torlódtunk. Ami még nehézzé tette a versenyt, a helyenként ragadós sártenger, aki nem bakancsban, vagy gumicsizmában jött, az megszívta. A lőtávok kifejezetten barátinak mondhatók, mondjuk a foktői, vagy ajkai versenyekhez képest. Az időjárás mesés volt, a déli órákban még a vékony pulóver is lekívánkozott az emberről.

Az eredményhirdetésig elmajszoltuk az ebédet, s még be sem sötétedett, már úton voltunk hazafelé. Jó verseny volt, gratuláció a szervezőknek!

(Távolság: 220 km, göngyölítve 4160 km)
(Nevezési díj: 3500 Ft, göngyölítve 72700 Ft)

Eljöttek a számadás pillanatai, mivel megfogadtam, ezen a télen nem indulok teremversenyen, szabadtéren pedig nem lesz kedvemre való. Ez az idény nem sok jót hozott, eltört az íjam, s mindeddig nem tudtam pótolni. Nem az új íjakkal, hanem velem van a gond, sokszor érzem kedveszegettnek magam. Az ősszel sokkal kevesebb versenyen voltam, mint terveztem. Azt gondolom, pár hónap kihagyás nem fog ártani, persze gyakorolni muszáj. Összegezhetjük a versenyekre fizetett nevezési díjakat és megtett távolságokat, el lehet játszadozni a számokkal, ám jövőre nem fogom méricskélni.

A honlapot sem tervezem bezárni, de a megjelenésén mindenképpen változtatni fogok változtattam, mert tulajdonképpen azóta sem tetszik a mostani formája, mióta elindítottam.

Minden sporttársnak és íjászbarátomnak áldott Karácsonyt, 2017-re pedig pontos találatokat kívánok – nemcsak az íjászpályán! 😉

Csizi

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments