Jó mulatság, férfimunka volt – terepverseny Ajkán

Terepversenyre mentünk, összesen 24 cél, célonként három lövés, 12 mért, 12 méretlen táv. Terepverseny – komoly megpróbáltatás! A rendezés jó volt, a pálya pedig kiváló. Mártival kettesben mentünk, négyen alkottunk egy csapatot, két barebow-val versenyző sporttárssal. Az erdei környezet varázslatos volt, csak az egykori sípálya emlékét őrző, ma már használaton kívüli felvonó látványa juttatta eszembe az elmúlást…

Könnyű cél nem volt, ellenben bőven akadt nagyon komoly le- és felfelé lövés. Ezért volt néha kisebb torlódás, mert volt olyan „szemafor”, amelyhez emeletnyi magasságba kellett felmászni a vesszőkért. Nemcsak a terepviszonyok, hanem a szintkülönbségek is változatosak voltak, hol felfelé, hol lefelé gyalogoltunk. (A bozótosban sikerült is egy jó nagyot orra esnem, megbotlottam egy faágban.) Az időjárás is kegyes volt a versenyzőkhöz, az erdő kellemes hűvösével frissített, a napsütötte helyek pedig nem voltak elviselhetetlenül melegek.

Bár nem „trendi” a kajáról írni, ám mivel ez egy magánnapló – kellő önostorozást követően – mégis leírom, hogy a babbal dúsított gulyásleves ízletes volt. Az eredményhirdetésre sem vártunk sokat, az első három helyezett egyedi kerámia plakettet és oklevelet kapott. Mindent összevetve komoly kihívást jelentő, nehéz, jó hangulatú és jól szervezett versenyen voltunk. A DTK harmadik fordulója június 8-án Kaposváron lesz, május 11-én pedig Lajoskomáromban folytatódik számomra a versenyek sora.

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments