Íjászmaraton Eplényben

Néha jó lenne kettéhasadni… vágytunk a mi íjásztáborunk többi tagjával történő találkozásra, de Eplény közelsége és a tavalyi Íjászmaraton jó emléke miatt választottuk Budakalász helyett a 3D-t. A táborból ezúttal Hipszki Edit és Makai János is a vadászíjászat mellett döntöttek – minősülésre készülve – mi pedig Marcival, Bendivel léptünk vadászösvényre, hitvesem ezúttal mint beíró és fényképész vett részt a versenyen.

Nevezés és belövés után bő fél órás csúszással indult a küzdelem. Ezúttal hatan alkottunk egy csapatot, két vadászreflexes és rajtam kívül egy tradis kolléga, valamint a gyerekek vágtunk neki a 40 állat leterítésének. Sokszor eszembe jutott a tavalyi verseny, ahol Julcsival és Sziszivel küzdöttünk egy csoportban… 🙂 akkor sokkal hűvösebb volt, bár az időjárásra egy rossz szavunk sem lehetett ezúttal sem. A nyomvonal most nem vitt fel teljesen a sípálya tetejéig, nagy kört tettünk meg, ahol a lőállások ideális távolságra voltak egymástól, a kaptatók után is ki tudtuk fújni magunkat. A Fix kupákon már megszokhattuk, hogy az állatok kihelyezésében rengeteg ötletesség van: finom (vagy kevésbé finom…) szintkülönbségek, fel- és lelövések, fény árnyék játékai keserítik a kocaíjászok életét. (A vérprofik meg mindent akadályt legyőznek!) Torlódás? Még ember sem volt a közelünkben, mintha mi heten lettünk volna csak az erdőben… Ezúttal a pálya kiszalagozása hagyott némi kivánnivalót, ennek köszönhetően a 29-es célnál vettük észre, hogy a 25-t kihagytuk… na gyorsan visszakutyagoltunk, de ezzel sem okoztunk torlódást, egy csapattal találkoztunk a visszaút során, majd őket leelőzve elfoglaltuk eredeti helyünket.

4-1/2 5 környékén értünk vissza az alaptáborba, a legelsők között. Ebédre ízletes rízseshúst kaptunk, akkora adagban, hogy hazáig mindenki kibírhatta éhhalál nélkül. Fél hét felé volt eredményhirdetés, ötünk közül Bendi bronzérmet szerzett, Edit meg egy üveg bort 😀 😀 😀 – na jó nem titokzatoskodom: otthon felejtette az íját, így lőni nem tudott, de bejárta a pályát és nyilván segített Jánosnak.

Hulla fáradtan, de jó érzésekkel eltelve értünk haza. Az íjászat, a jó társaság, a gyönyörű bakonyi táj élvezete mellett győztünk is – legyőztük magunkat! Közben sokszor gondoltunk Budakalászra, remélem írtok majd róla!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Robi
Robi
14 éve

Na azért a helyzet azért nem ilyen borús.
Az ember teljesítménye minden nap változik. Ezt egy év távlatával összevetni nem igen lehet.
Majd legközelebb jobb lesz!
TATA egyébként is profi íjász, nehéz megverni!

Szépvölgyi Laci
Szépvölgyi Laci
14 éve

Drága Csizi mester!
Nagyon köszönjük a szemléletes beszámolót,szuper jóó volt olvasni ilyen dolgokról.
Nekem személyszerint csak egy kérdésem lenne hozzád.
Legyél kedves elmagyarázni nekem,mi az a „CUKORSEGGŰ KEMPING-KOCAÍJÁSZ”.Én azt hittem,hogy mindegyik íj tipussal tisztába vagyok,de ezt nem ismerem,valószinű a szakirodalom elolvasása a hiányom!!
Majd besz…..am a röhögéstől mikor ezt olvastam.Gizus nem tudta elképzelni mi van velem!!!:)
Várom válaszod türelmetlenűl!!!

Ja,és mindenkit üdvözlünk akivel az elmúlt időszakban nem találkoztunk!!!

Puszi Laci&Gizuska

Szépvölgyi Laci
Szépvölgyi Laci
14 éve

Kedves Csizi mester!
Nagyon köszönöm a kielégítő válaszodat.Amint látszik nagyon sűrűn nem nézek be a SZIP-re,mert ezek a fórumok számomra nem érdekesek.Vannak olyan dolgok amikre megkapom a válaszokat,de inkább egy zárt társulati gyülekezetnek tartom,ahol mindenki ki tud beszélni mindenkit. 😕
Mégegyszer köszönöm a gyors és kielégítő válaszodat.
Attól függetlenül még nagyon jó szöveg! 😀

A most táborozóknak nagyon kellemes napokat kívánunk!!!!!! 😆 😆

Üdvözlettel Laci&Gizuska

HOD
HOD
14 éve

Jéééé Lacus te még élsz???
No Drágáim!Tudom ez jogdíjas Lalinál:
Az a nagy és felettébb szomorú helyzet,hogy csak az utolsó három napra tudok Augusztusban résztvenni. 🙁 🙁 🙁

Szépvölgyi Laci
Szépvölgyi Laci
14 éve

Várom már hogy minél hamarabb hallhassam ezt az anekdotát!!
Biztosan jókat fogunk 😆 😆 rajta!!!
Te azért mert elmeséled és mégegyszer átéled, Én azért mert meghallgatom!!De valami finom jellegű nedü se hiányozzon már??!!

Üdv Laci