Győrújbarát, íjászszilveszter Nagykőrösön és egy rövid visszatekintés 2015-re

Győrújbarát. December 27-én került sor Győrújbaráton a kvalifikációs teremversenyre. A nagyszámú nevezés miatt, időben megosztva álltak rajthoz a kategóriák versenyzői, én a reggeli csoportba kerültem. Ennek egyetlen hátránya az volt, hogy koromsötétben, tejszerű ködben vettem az irányt a helyszín felé.

Szerencsésen (ám hosszú menetidővel), időben megérkeztem, nevezés, felszerelés ellenőrzés, nemsokára kezdhettük a bemelegítő lövések leadását. A hatvan lövés gyorsan megtörtént, gördülékenyen ment minden. Jók voltak a körülmények, különösen a sportcsarnok megvilágítása, a lőállásokban is volt kellő hely. Kettős beírás, viszonylag gyors eredményhirdetés, majd folytatódhatott a verseny, a délután kezdő sporttársak számára. Bár a hazaút is ködös volt, még világosban, szerencsésen megérkeztem.

*

Íjászszilveszter. December 30-án indultunk Nagykőrösre, ahol a Cserépváralján nyolcadik éve táborozó íjász baráti társaságból, négy másik családdal múlattuk az időt. Ahogy kell lőttünk (még egy háziversenyt is), játszottunk a kedvenc tábori játékkal, a möllky-vel; ettünk egy finom szilveszteri vacsorát, majd fejtörőket próbáltunk megoldani, csapatverseny keretében. Eljött az éjfél, felküldtünk néhány tűzijátékot, majd a nálam kevésbé álmosak még kvízeltek egy kicsit, én egykor lefeküdtem.

Másnap reggel dermesztő hideg, ám verőfényes napsütés köszöntötte Újév napját. Az autónk vastagon jeges volt, szépen lassan kihordtuk csomagjainkat, mint mindig, most is kissé fájdalmas volt a búcsúzás. Nagyon köszönjük a Kiss és a Dombóvári családoknak, hogy ismét biztosították számunkra, hogy jól végződjék az óév és kezdődjék az új!

*

Pár gondolat a 2015-ös szezonról. 27 versenyre sikerült eljutnom, amelyek túlnyomó többsége jó volt. Leginkább a 3D-ét és a terepíjászatot kedvelem, így azok domináltak. Bükkszentkereszt és Cserépváralja kivételével, amelyek a Dunától keletre találhatóak, a Dunántúl szinte valamennyi zugát bejártam. Semmi okom keseregni, de van egy-két negatívum. Sajnos több versenyen, több kategóriában is rendkívül kevesen voltunk, egyedüli indulóként pedig szinte értékelhetetlen egy „versenyen” nyújtott teljesítmény. Az utánpótlás jelenléte eléggé változó, vannak versenyek, amelyeken sok ifjú arcot látni, vannak, ahol jóformán alig van gyermek. Ami pedig végképp nem a versenyszervezők hibája, az a kibírhatatlan nyári hőség. Megfogadtam, harmadfokú hőségriadó idején nem fogok többé rajthoz állni, egyszerűen életveszélyes! Volt egy-két bosszantó keresztbeszervezés, választási kényszer, hogy merre induljunk. Ha valamit kiemelnék az évadból, az a cserépváraljai tábor, amely íjászat, baráti együttlét, nyaralás is egyben, immár nyolcadszor voltunk egymást követő években. (A 2015-ös tábori videó felkerült a honlap alján található korábbiak közé!)Természetesen az Alsóörsön folyó munka is szívderítő, rengeteg nívós versenyt szervezett Egyesületünk, de volt Sportbál, évadzáró együttlét, ha az íjászatot övező társasági életről esik szó, méltó volt a Dél-dunántúli Regionális 3D Bajnoksághoz, annak szekszárdi ünnepélyes díjátadója. Mindent összevetve, soha rosszabb évet nem kívánok sem magamnak, sem sporttársaimnak, íjászbarátaimnak! Reméljük 2016 méltó folytatást hoz, nincs megállás, január 9-én máris a szekszárdi terem 3D-re készülök 🙂 ! Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments