Fix pont 3D Nemesvámoson (17/2016)

A balul sikerült gödöllői OB első napját követő napon, némi vigasztalást keresve, régi íjamat elővéve, hűséges utastársammal Schmidt Tibivel, vejével és unokájával vettük Nemesvámos felé az irányt.

Nagyon jó emlékeim vannak a régi-régi Fix pont 3D versenyekről, ám mióta Drag másnak adta a rendezés lehetőségét, szintén soha nem csalódtam! Most nem a vadászház körül voltunk, hanem még Nemesvámos felé haladva, Veszprém felől, a település előtt kellett letérnünk; erdei tisztás, remek pálya fogadott, tekintettel a rendkívüli időjárásra, mindenki örült, hogy a pálya nyomvonala az árnyas erdőben halad.

Szép nevezői létszám volt, sokan érkeztek a Dunántúl nyugati részéből is. A belövés kapcsán azért lenne egy észrevételem: ha tökéletesen ki van jelölve a lővonal (látható az első fényképen), mégis akad olyan idióta balfasz, aki másfél méterrel hátrábbról lő, így tőlem fél méterre, hátulról süvít el mellettem a nyílvesszője, akkor tegyük kötelezővé, hogy íjászversenyen a BELÖVÉS KIZÁRÓLAG IRÁNYÍTOTT LEHET!!!  

A pálya valóban nagyon technikás volt, ahol kellett állítottak paravánokat. Jól haladtunk. Említettem az időjárást: rendkívül nyomasztó, fojtott hőség volt, igen magas páratartalommal. A verseny felénél elsötétedett az ég, nagy mennydörgéseket hallottunk, de megúsztuk az esőt!

Ebédre ízletes gulyásleves volt, az eredményhirdetésre sem vártunk túl sokat.

Ennyi eredménytelenség után az ember elgondolkozik a folytatáson, de azt gondolom, amikor elérkezett az a pillanat, hogy szinte semmi örömet nem okoz a versenyzés, akkor kell szögre akasztani az íjat. Soha nem a versenyzőtársak eredményéhez, hanem saját teljesítményemhez viszonyítok, ha 3D-én hatvan százalék egy mezőnyben nem elég a dobogóhoz, nem zavar, mert meglőttem, ami bennem van – pontosabban volt. Lehet az okokat kutatni: szemüveg, új íj, nyílvesszők, időjárás ??? – de ezek nem számítanak. A (jó)kedv hiánya a valódi ok…

Most még becsületből részt veszek a cserépváraljai táborozáson, utána tartok hosszabb – rövidebb versenyszünetet, majd meglátjuk, lesz-e folytatás.

(Távolság: 120 km, göngyölítve 3220 km)
(Nevezési díj: 3500 Ft, göngyölítve 55200 Ft)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments