Edzőtábor Alsóörsön

Harmadik egymást követő esztendőben vettünk rész a két és fél napos alsóörsi edzőtáborban, először 2012-ben, majd 2013-ban. Okulva az előző évek tapasztalataiból, amikor minden este hazajöttünk, idén Alsóörsön aludtunk, remek körülmények között. Mártival nagyon örültünk, hogy ezúttal Benedek is eljött velünk.

Az előző két évben a hőség, idén inkább a csapadék jelentett problémát, igaz összességében szerencsénk volt. Bár pénteken délután nem tudtunk lőni, annyira esett az eső, fedett helyen, beszélgetéssel és remek csülökpörkölttel múlattuk az időt. Szombatra megkegyelmeztek az Égiek, sötétedés után volt egy kiadós eső, de vasárnap reggel ismét verőfényes napsütésre ébredtünk, egy órával hazaérkezésünk után kezdett el újra zuhogni az eső. Végre nem volt hőség!

Az edzéseket idén is Sebők Judit és Borbély László vezették, Judit a bemelegítést és a relaxációt irányította, László pedig edzés közben személyre szabottan próbálta hibáinkat korrigálni, és látott el hasznos tanácsokkal. Mindkettőjükkel sokat beszélgettünk, íjászathoz csak érintőlegesen köthető témákról, így is sok új ismeretet hallhatunk.

Rengeteget lőttünk, különböző távolságokra, és azoknak megfelelő méretű lőlapokra. Én mindhárom íjamat próbálgattam, a Végh Turult, Törököt és az újra elővett legrégebbi komolyabb íjamat, a Szimeisztert is. Ismét fényesen beigazolódott, hogy lehet akármilyen jó az íj, ha agyban nem vagyok ott, és nem szabályos a lövési ciklusom, a vessző nem fog célba találni.

Versenytapasztalataim szerint a bemelegítést nem vesszük komolyan, az nem egyenlő a belövéssel! Ha pedig valaki a verseny végén a földre feküdve nyújtó és relaxációs gyakorlatokat végezne, azt alighanem megszondáznák… 🙂 . Pedig… nagyon fontos lenne!

Nekünk nagyon jó hangulatban telt az idő; a csülökpörköltről már szóltam, szombaton este szalonnát sütöttünk parázson, ebédelni pedig remek alsóörsi vendéglőkben tudtunk, barátságos és jó konyhájú helyeken. Benedeket pedig nagy örömmel töltötte el, hogy egy délutánon keresztül együtt lehetett Alsóörsön nyaraló barátainkkal, a Koppányi testvérekkel!

Köszönet illeti egyesületünket, az Alsóörs SE-t, Molnár Ferenc szakosztályvezetőt, és Sebők Juditot, Borbély Lászlót, a tábor szervezéséért és lebonyolításáért, az edzések vezetéséért. Remélem jövőre is ugyanígy együtt leszünk!

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments