Békés harc Peytu mezején

Bár az időjárási előrejelzések nem voltak biztatók – hőséget, magas UV sugárzást jósoltak – hitvesemmel útra keltünk, hogy sorrendben harmadik alkalommal, részt vegyünk a pétfürdői örömíjász versenyen.

Több szempontból is kellemesen csalódunk! Először is nem igazolódott a meteorológia jóslata, egészen elviselhető volt a meleg. A verseny helyszínének pedig kifejezetten használt, hogy ezúttal nem rockkoncert másnapján rendezték, így a körülmények is tökéletesek voltak. Sajnos a nevezők száma – különösen a tavaszi versenyhez képest – meglehetősen alacsony volt.

21 db különféle célt kellett leküzdenünk, legtöbbször célonként három lövéssel. A terep-, vagy 3D versenyekhez képest bonyolultabb feladatok is vártak ránk. Volt guruló korong, bukócél, kötélre lövés, lóról lövés; hagyományos lőlapok, 3D és 2,5D állatok. Mindegyik különleges cél közül a legszórakoztatóbb, – mivel egy átlagos íjász számára kevésszer adatik meg az ejtett lövés lehetősége – ez volt: egy labdarúgó pályán, hossztengelyének végén volt a kijelölt célterület, ahová a vesszőt el kellett röpíteni, ötfős csapatunkból senkinek sem sikerült pontot érő lövést leadni. Bár ezt, alkalmas helyszín híján, keveset lehet gyakorolni, nagy élvezet volt az íj minden erejét beleadni a lövésbe! Sajnos a nap pont szembe sütött, így semmit nem láttam első vesszőm röptéből, nem tudtam korrigálni; mikor a vesszőkért mentünk, akkor láttam, hogy mintegy 10-15 m-rel túllőttem a kijelölt területet. Mivel a célok egymástól való távolsága nem volt nagy, torlódás pedig egyáltalán nem volt, gyorsan végeztünk; ebédre nagyon ízletes gulyást kaptunk, az eredményhirdetésre sem kellett sokat várnunk. A díjazottak nagyon szép kivitelű oklevéllel térhettek haza. Az egész versenyben a barátságos fogadtatás, a jó, szinte családias hangulat és a kellemes légkör tetszett leginkább. Gratulálok a rendezőknek, nagyszerű volt!

Epilógus: még volt időnk elmenni a mintegy 30 km-re lévő Csopak strandjára, ahol a Balaton selymes vízében hűtöttük le magunkat és pihentük ki a mögöttünk hagyott hét és a verseny fáradalmait. 🙂

 

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments