Alisca 3D Szekszárdon (DDR. 3. forduló)

Visszalapozva Íjásznaplómban eddig öt beszámolót találtam szekszárdi versenyekről – az első 2010-ben íródott. Nem elképzelhetetlen, hogy már a naplóírás előtt is voltunk ott lőni.

Ezúttal hitvesemmel keltünk útra, az évszakhoz képest meglehetősen hűvös, pontosabban hideg időben. A belövőpályán mindenki találhatott számára rokonszenves távra elhelyezett vesszőfogót, irányítottan zajlott a bemelegítés. A csapatbeosztást is elhelyezték az erdészház falán, rövid, lényegre törő tájékoztatást hallottunk, majd kivonultunk az első célhoz. Hatan alkottunk egy csapatot, hárman vadászreflexszel, hárman tradival. Kettős beírás volt, a beírólapokat nyomtatva, az adatokat előre kitöltve kaptuk meg, úgy vezethették a beírók a pontszámokat, hogy összesíteni is egyszerű feladat volt a végén.

A Parkerdő Sötétvölgyben igazán jó versenyhelyszín, nagyon változatos és technikás pályát lehet építeni. A rendezők ezúttal is kihasználtak minden lehetőséget, voltak komoly hegymenetek is. Felfelé és lefelé lövésre is volt bőven alkalom :-). Szépen haladtunk, néha kellett rövid időt várakoznunk egy-egy cél előtt, de ezt torlódásnak semmiképpen nem nevezném. Közel 9 km-t gyalogoltunk és mintegy 200 m volt a szintkülönbség.

Ebédre ízletes és bőséges sertéspörköltet kaptunk, majd következett DeeJay „one man show” előadása, rögtön ezután – Himnuszunk közös eléneklését követően – eredményhirdetés. Sok kategória, sok korosztály indult, kedves gesztus volt a szervezőktől, hogy a dobogóra lépett gyermekeket egy tál eperrel is megjutalmazták! Nagyon örültem hitvesem bronzérmének, álszerény sem akarok lenni, büszke vagyok arra, hogy sikerült őszi első helyezésemet megismételnem. Jól ment a lövés, persze szerencse is kellett hozzá. Terveim között szerepel, hogy az egész DDR sorozaton részt veszek, októberig még lesz jó néhány forduló, a folytatás két hét múlva ugyanitt, egy másik szekszárdi íjászegyesület rendezésében.

Összegezve a tapasztaltakat: rendkívül jól szervezett, jó hangulatú, népes mezőnyt felvonultató verseny volt, jól éreztük magunkat!

A fényképeken ezúttal a legtöbb dobogós szerepel, a diák fekete keretére kattintva indul a vetítés. Alatt pedig a GPS által berajzolt nyomvonalat és a pálya paramétereit is láthatjátok.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments