40 célos 3D íjászpróba Kéthelyen

Bő egy hét alatt immár másodszor csináltam segget a számból, amikor az elkeseredettség (no meg a vesszőhiány) leíratta velem, hogy „BEFEJEZTEM”. Azután gondolatok ébredtek, fényképek, emlékek…, majd elküldtem nevezésemet a Boronkaiaknak, hiszen az őszi versenynaptár tele van 3D versenyekkel. Nem érdemes azt a kevés örömöt, amelyet az élet még tartogat – például az íjászatot – csak úgy sutba vágni.

Tavaly is voltunk kora ősszel 3D-én Kéthelyen , azóta változott a helyszín és a lebonyolítás is. A Lóki csárda melletti terület sokkal több változatosságot nyújtott, mint a korábbi, itt mezős, cserjés területek mellett, erdei környezetben, volt alkalom bőven le- és felfelé lövésre is. Azt hiszem a 40 cél önmagáért beszél, nagyszerű, technikás pályát építettek a rendezők. A célok nem voltak távol egymástól, ennek ellenére sem torlódtunk. Öten alkottunk egy csapatot, a 40 célt mintegy 4 óra alatt teljesítettük. A 3D versenyeken megszokottól ezúttal eltérő volt a pontozás, első lövéssel elért találatra 10-8-5 helyett, 20-18-16, első javítólövésre 14-12-10, második javítólövésre 8-6-4 pont járt. Gyakorlás szempontjából mindenképpen jó volt a két javítólövés lehetősége, de – nem negatív kritika, hanem saját vélemény – a 10-8-5 pontozást jobbnak tartom, egyszerűen azért, mert az figyelembe veszi a céltárgyakon lévő zónák arányait. Két nagyon pozitív dolgot szeretnék aláhúzni. Egyrészt kiváló volt a céltárgyak minősége, voltak egészen új, általam még sosem látott gyártmányú állatok; másrészt nagyszerű volt a beírólap, tényleg csak jelölni kellett a találatokat, ráadásul minden nevező adata előre ki volt töltve.  Én 73 százalékot lőttem, ám ez összehasonlításra alkalmatlan, elvégre ismét egyedüli induló voltam kategóriámban.

Ebédre nagyon ízletes babgulyást kaptunk, majd távlövéssel múlattuk az időt. Az eredményhirdetésre viszonylag sokat vártunk, én negyed hétkor tudtam hazaindulni.

Mindent összevetve nagyon nívós, jó lebonyolítású, élvezetes 3D verseny volt, amely edzéslehetőségnek is kiválóan megfelelt. Viszonylag magas volt a nevezői létszám, azt hiszem mindenki jól érezte magát. Ezúttal az időjárás is a legszebb arcát mutatta.

Szombaton Mezőfalván folytatódik számomra a 3D versenyek sora.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments