3D vadászverseny Litéren (2009.aug.22.)

Elöljáróban elmondom, hogy ez már a nagyon sokadik Fix kupa, amelyen versenyeztünk Bendivel. Az Eplénnyel kibővült Herend-Litér-Csopak négyszögben Drag és társai jóvoltából nagyon profin rendezett, biztonságos, és változatos, komoly feladatot jelentő vadászversenyeket tartanak. Számunkra kedvező, hogy a felsorolt helyszínek közel vannak hozzánk.

Ma reggel elég meleg, napos, de szeles időben érkeztünk Litérre. Meglepetéssel láttuk, hogy az alaptábor helyszíne teljesen megújult, újonnan kialakított parkoló, WC, kiépített járdák és egy kisebb kulturális rendezvények lebonyolítására alkalmas nézőtér épült.

Nevezésnél örömmel szorítottunk kezet Makai Jánosékkal és Robival, valamint családjával. A Koppányi családot ezúttal Bogi, Gábor és Erika képviselték. A Makai testvérek is és Gábor ezúttal csupaszcsigával indultak, Edit egy számára alkalmatlan kölcsön íjjal lőtt, de vele együtt Bogi, Bendi és magam a jó öreg tradival versenyeztünk.
Külön csapatokba kerültünk.

Mi Bendivel a 14-es célnál kezdtünk, a csapatunkban egyedül én voltam felnőtt, velünk volt Kaszás Marcell, – aki VR kategóriában igen figyelemreméltó eredményekkel büszkélkedhet – és egy mini kislány. A verseny lendületesen haladt, nem volt torlódás. Bár a terep nem volt igazán nehéz, de az egyre fokozódó meleg számomra nagyobb megpróbáltatást jelentett, mint az eplényi sípálya… Litéren nagyon köves a talaj, de a nagyobb vesszőveszteséget a célok mögé kihelyezett paravánok megakadályozták. Tudomásul kell venni, hogy a Fix kupák nem tradis kategóriára optimalizáltak, nagyok a távolságok, de az esélyek egyenlők, a pillanatnyi forma, összpontosító képesség, a szerencse és természetesen a lőtudás dönt el mindent. A célok kihelyezésénél rengeteg furfang van, finom lefelé- és felfelé lövések, fény-árnyék játékok. Nyílt terepen a szél még nehezebbé tette a dolgunkat.

Fél három és három között beért az összes csapat, ebédre a megszokott rántott hús, rízs, uborka menü volt. Jól esett pár szót beszélgetni a cserépváraljai brigád tagjaival :-).

Az eredményekről. Bendi hat gyerek induló között negyedik lett, valószínű voltak kategória-összevonások. Neki nagyon szokatlan volt a mini távok után ez a verseny, de 6-7 cél után elkapta a fonalat és nagyon szép találatai voltak. A végére melege lett, elfáradt. Annak viszont örülök, hogy mindez nem szegte kedvét! Nekem nem ment a lövés, bár a 28 célon összesen két dupla tököt lőttem, nagyon sok jó javítólövésem volt, csak ugye ezek már pontszámban nem sokat érnek. Javítanom kell az összpontosításon és a fizikai állóképességemen. A szemüvegem különben alkalmatlan íjászatra, de ez a jövő héttől már nem lehet indok a gyenge teljesítményre.

Sajnos az eredményhirdetést nem tudtuk megvárni, így a többiek eredményéről nincsenek ismereteim, de 1-2 nap alatt megjelennek a SZIP-en.

Összességében nagyon jó vadászversenyen voltunk, van min javítanunk és a Fix kupák a jövőben is szerepelni fognak a versenynaptárunkban.

[csizi]

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Íjászverseny Lussoniumban
Első szó a köszöneté, ami a Makai családot illeti ( Edit-Jankó-Heli-Robi). Azt a vendéglátást, amit ott kaptunk tanítani kéne, ilyet íjászversenyen csak Burlovitséknál és Éberlééknél tapasztaltunk.
Nagy várakozással indultunk útnak az Eiben családdal, és egy vadászreflex íj társaságában. Végigbeszélgetve az utat szinte 5 percnek tűnt, míg odaértünk. A tüdődomb megpróbáltatásai után megpillanthattuk Edit csillogó szemeit. Sok-sok puszi kiosztása után nagyon jólesett egy finom ropogós welcome alma. A táj festői volt.
A látvány végtelen harmóniával töltött el.(Szép vagy Magyarország)
Gyors bemelegítés és csapat kihirdetés után indultunk el Jankóval a 2X12 célos megmérettetésre. A célok ötletesek, játékosak és kedvesek voltak. Római katonák karikatúráit kellett meglőni. Annak ellenére, hogy a távok nem voltak túl messze, a felkészült íjászoknak is komoly kihívás volt némelyik cél leküzdése. Nagyon tetszett még a római kocsiról lövés, és a dobókocka dobálás. Talákoztunk még csatacsillaggal és koszorún átlövéssel. Verseny után nagyon finom ebédet kaptunk sok-sok sütivel. Lehet, hogy fogytam + 2kg-ot.
Meg kell említeni a csodálatos díjakat, melyekkel nem spóroltak a szervezők.
Vasárnap a Paksi Celőkék, jó színvonalú élvezetes versenyen látták vendégül barátaikat. Jó volt újra együtt a táborlakókkal. Ha emlékeztek, azt mondtam a táborzáráson, hogy nem érdemes búsulni, mert minden vég valami újnak a kezdete. Ott és akkor valami nagyon jó kezdődött el. Jó emberek voltak jó időben jó helyen. Még egyszer köszönet a Paksi Celőkéknek. Ajándék volt ez a nap.

Gratuláció illeti a helyezetteinket: Kiss Rita Magdolna 1. – Kiss Attila Dániel 1. – Kiss Rita 1. – Kiss Attila Csaba 1. – Eiben Hajni 2. – Kilián Gyuri 2. – Dombóvári Andi távlövés 1.- Makai Jani 3 – Dombóvári Lali 1.

Szép hetet táborlakók – A nap süssön rátok

heditke
heditke
14 éve

Drága Lali, kedves táborlakók!

Köszönjük a dicsérő szavakat, a legnagyobb boldogság, ha jól éreztétek magatokat nálunk!
Nagyon örültünk nektek, öröm volt veletek a nap!

Jankó 5 napos céges kiküldetésben tengeti napjait Siófokon egy hotelben… de mindenképpen tolmácsolom neki is elismerő szavaitokat!

Az eredménylistához van egy apró észrevételem:
mini fiú kategóriában óriási teljesítménnyel és roppant ügyességét megcsillogtatva Kiss Attila Dániel a megtisztelő 3. helyezést érte el – amihez újból gratulálunk!!!
Sajnos a távlövészeten nem tudtam ott lenni, mert az eredménylistát bűvöltem 🙂 de sosem fogom elfelejteni azt az élménydús beszámolót, amit Jankó mesélt a gyermek kategória küzdelméről!!! Kiss Dani roppant lelkesen szállt szembe a nála évekkel idősebb vetélytárssal, és csak egy hajszálnyival maradt alul – ez úton is gratulálunk neki és az egész családnak is! Nálunk ők mindig nyerők!!! :):):)

Nagyon örültünk Nektek, reméljük, hamarosan újra találkozhatunk veletek!

Edit a Celőkék nevében

ui: Lali, Te mindig a szívemből szólsz:
” A nap süssön rátok” az én jelszavam is! 🙂 puszi mindannyitoknak!