3D Foktőn

Bunkóság, ha a versenyző nem várja meg az eredményhirdetést… Komoly dilemma előtt álltunk, hiszen aznap este 7-kor különleges Ismerős Arcok koncertre volt jegyünk a budapesti MOM-ba. Ne menjünk el a koncertre, hagyjuk ki Foktőt, vagy van kompromisszumos megoldás is? Volt. Azt kockáztattuk, hogy nem tudjuk megvárni az eredményhirdetést. Nem tudtuk.

Kopogós fagyban indultunk Székesfehérvárról Foktőre. Megérkezéskor gyors nevezés, az elmaradhatatlan lángos… rengeteg nevező, számukhoz mérten kissé szűk belövőpálya. Jóval száz fölötti nevezői létszám, ezúttal a minik, gyermekek, serdülők is szép számmal indultak. Csapatbeosztások kifüggesztve, 24 cél, 1+1 lövés, hagyományos pontozás. Eligazításkor megtudjuk, a csapatvezetők feladata, felelőssége kiemelt: beírók, egyben igazlátók is! Talán foktői „múltamnak” köszönhetően engem is az a megtiszteltetés ért, hogy csapatvezető lettem… igen ám, de csapatunk három ifjúsági és két serdülő versenyzőből állt, kettős beírás volt! Ki legyen a másik beíró? Kiválasztottam ötük közül korban a legidősebbet. Még azt is megtudtuk, hogy ezúttal nem megyünk le a Duna partjára, mert az árvíz hordaléka ezt nem teszi lehetővé. (Előtte megkérdeztem a helyiektől: amikor a Duna megáradt, a verseny területén térdig ért a víz!)

A pálya nagyon jó volt, ötletes, technikás, jól haladtunk, komolyabb torlódás sehol sem volt. A közel 7 km-es távot szűk öt óra alatt tettük meg. A reggeli fagyot ragyogó napsütés törte meg. Volt egy érdekes célunk – a fotókon láthatjátok – a nagy állat mellső lábát négyen, a hátsót egy versenyző találta el, a testet nem érte vessző! Pedig… a lábszárat – elvileg – nehezebb eltalálni…:-) Szegény jószág körmöst kapott….

Ebédre mesés babgulyást kaptunk, az idei versenyszezon legjobb étke volt eddig – gulyás kategóriában :-)! Az órára pillantva láttam, ebből nem lesz számunkra eredményhirdetés… sokan még akkor bíbelődtek a pontösszesítéssel, amikor kénytelenek voltunk elindulni. Nagyon sajnálom, mert utólag tudtam meg, hogy a férfi veterán kategóriát megnyertem.

Csak kompromisszumok árán lehet egy seggel két lovat megülni…

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments