3D Csákváron

A mi íjásztáborunkat Makaiék, (Edit, Heléna, János és Robi), Julcsi, Sziszi és Lajos, valamint Benedek és én képviseltük a versenyen. Öröm volt számunkra két és fél hónappal legutóbbi szabadtéri versenyünk után ismét kimenni a természetbe! Az időjárás… 6°C fölé nem nagyon ment a hőmérő, ehhez kellemetlen, időnként viharos szél társult, ezt az erdőben viszont alig lehetett érezni. Időnként szemerkélt az eső, időnként ragyogóan sütött a nap… A széllökések igazán a csigásokat zavarták a célzásban.

Örömmel üdvözöltük egymást. Mi eddig szinte az összes csákvári versenyen ott voltunk, úgy gondolom, hogy a nevezők száma minden eddigi rekordot megdöntött.

Diavetítéshez kattints ide!

Mi Bendivel az 1-es csoportba kerültünk, összesen kilencen voltunk (!), hárman tradival, hatan 3D csigással… ráadásul én voltam a beíró, így a fényképezés Bendire maradt. Az első célnál tradival dönthettünk, hogy a mormotára, vagy a forgócélra lövünk. Ettől kezdve haladtunk az erdőben, egészen a kisebbik hegy gerincéig, ahol ismét süvítő szél fogadott. Közben hat célt kellett leküzdeni. Innen egy erős, csúszós lejtőn haladtunk tovább, majd a völgyben végig többé-kevésbé felfelé lőttünk. Az utolsó célok egyike a vadászles volt (csak a csigásoknak, mi karótól lőttünk), majd a 23-as állomásnál, mozgó 2D medvénél fejeztük be a versenyt. Már három óra elmúlt, mire visszatértünk az alaptáborba, ahol ízletes ragulevessel vártak.

Az eredményhirdetésnél nem győztünk tapsolni:

– női tradi: Hipszki Edit arany, Németh Julcsi ezüst
– férfi tradi: Makai Robi ezüst
– Női VR: Makai Heléna ezüst !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bár nem tudom a taroló lányaink pontszámait, de Makai Robi hetven százalék fölötti tradis teljesítménye minden elismerést megérdemel!

Ami tetszett a versenyben: tökéletesen biztonságos pálya, gördülékeny, jó lebonyolítás (dacára a hat csigásunknak és az amúgy is sok nevezőnek egyáltalán nem volt torlódás), gyors eredményhirdetés, szép kerámia díjak, ízletes ebéd. A célok között kisebb állat mindössze 3-4 volt, tollas egyáltalán nem. Sok volt a felfelé lövés (ez nem negatív kritika, ilyen a pálya adottsága). Talán a tradis karók elhelyezése volt kicsit egyhangú, szinte mindenhonnan azonos távról lőttünk, elbírt volna 1-2 cél 20-25 m-es távolságot is. Vesszőfogó paravánokat – ahogyan azt a kiírásban ígérték – valóban minden olyan cél mögé elhelyeztek, ahol szükséges volt, lehet, hogy a vadászérzést ezzel csökkentették, de azzal, hogy nem vesszőkereséssel telt az idő, elérték, hogy nem volt torlódás. Mindent összevetve: szerintem élvezetes, jól szervezett 3D volt.

A mi íjásztáborunk különítményének nálunk tett sütifaló látogatása pedig megkoronázta számunkra ezt a szép napot 🙂 !

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
csizi
csizi
14 éve

Felkerültek a SZIP-re a csákvári eredmények… azt hiszem nem túloztam, amikor a mezőny létszámáról beszéltem, kb. 150-160 induló volt!

csizi
csizi
14 éve

Csak időbeli az egybeesés a csákvári versennyel, ám távlövésben ugyanakkor új rekord született, az 1226 óta fennálló 502,5 m-es csúcs 507,74 m-re változott. A részletek – a Magyar Nemzet márc.16-i keddi számában jelentek meg – ide kattintva olvashatók.

Olyan rekord dőlt meg, amely az Aranybulla kiadás után négy évvel született. Távol áll tőlem, hogy fanyalogjak a szép eredményen, de az emberben óhatatlanul felvetődik ezzel kapcsolatban néhány kérdés. Bár Grózer Csaba azt nyilatkozza a riportban, hogy természetes anyagokból is készíthető ilyen tudású íj, mégis kérdés, hogy a gyártási technológia mennyiben vethető össze a majd’ 800 évvel korábbival? Mennyiben hasonlóak a használt nyílvesszők, végül a lövés körülményei (szél, hőmérséklet, látási viszonyok)?

Végül van az írásban egy megállapítás, mely szerint a kilőtt vessző öt másodpercig szállt, akkor a sebessége 102 m/s vagyis 367 km/h azaz 334 láb/sec volt. Létezhet ez, vagy zsurnalisztikai túlzás lenne?

Robi
14 éve

Én a szip-en olvastam a hírt és az erről szoló vitákat!

főrum/beszélgetés/távlövők-íjkészítők

http://www.szip.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=488&postdays=0&postorder=asc&start=1580

csizi
csizi
14 éve
Reply to  Robi

Kösz Robi, tanulságos volt átfutni a témába vágó fórumbejegyzéseket.

julcsimama
julcsimama
14 éve

Drága Benedek!
Névnapod alkalmából Isten éltessen nagyon sokáig erőben, egészségben, minden földi jót amit csak szeretnél kívánjuk neked.
Szeretettel ölelünk.
Júlcsi és Sziszi.

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Szia Bendi!
Isten éltessen sokáig. Hozzál nekünk sok meleget. Ezer puszit küld a Dombi család.

Ritus
Ritus
14 éve

Kedves Bendi!

Szeretettel gondolunk rád Nagykőrösön is, névnapod alkalmából szeretettel köszöntünk. Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig.

puszi
Kiss Család