3D Csákváron

A mi íjásztáborunkat Makaiék, (Edit, Heléna, János és Robi), Julcsi, Sziszi és Lajos, valamint Benedek és én képviseltük a versenyen. Öröm volt számunkra két és fél hónappal legutóbbi szabadtéri versenyünk után ismét kimenni a természetbe! Az időjárás… 6°C fölé nem nagyon ment a hőmérő, ehhez kellemetlen, időnként viharos szél társult, ezt az erdőben viszont alig lehetett érezni. Időnként szemerkélt az eső, időnként ragyogóan sütött a nap… A széllökések igazán a csigásokat zavarták a célzásban.

Örömmel üdvözöltük egymást. Mi eddig szinte az összes csákvári versenyen ott voltunk, úgy gondolom, hogy a nevezők száma minden eddigi rekordot megdöntött.

Diavetítéshez kattints ide!

Mi Bendivel az 1-es csoportba kerültünk, összesen kilencen voltunk (!), hárman tradival, hatan 3D csigással… ráadásul én voltam a beíró, így a fényképezés Bendire maradt. Az első célnál tradival dönthettünk, hogy a mormotára, vagy a forgócélra lövünk. Ettől kezdve haladtunk az erdőben, egészen a kisebbik hegy gerincéig, ahol ismét süvítő szél fogadott. Közben hat célt kellett leküzdeni. Innen egy erős, csúszós lejtőn haladtunk tovább, majd a völgyben végig többé-kevésbé felfelé lőttünk. Az utolsó célok egyike a vadászles volt (csak a csigásoknak, mi karótól lőttünk), majd a 23-as állomásnál, mozgó 2D medvénél fejeztük be a versenyt. Már három óra elmúlt, mire visszatértünk az alaptáborba, ahol ízletes ragulevessel vártak.

Az eredményhirdetésnél nem győztünk tapsolni:

– női tradi: Hipszki Edit arany, Németh Julcsi ezüst
– férfi tradi: Makai Robi ezüst
– Női VR: Makai Heléna ezüst !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bár nem tudom a taroló lányaink pontszámait, de Makai Robi hetven százalék fölötti tradis teljesítménye minden elismerést megérdemel!

Ami tetszett a versenyben: tökéletesen biztonságos pálya, gördülékeny, jó lebonyolítás (dacára a hat csigásunknak és az amúgy is sok nevezőnek egyáltalán nem volt torlódás), gyors eredményhirdetés, szép kerámia díjak, ízletes ebéd. A célok között kisebb állat mindössze 3-4 volt, tollas egyáltalán nem. Sok volt a felfelé lövés (ez nem negatív kritika, ilyen a pálya adottsága). Talán a tradis karók elhelyezése volt kicsit egyhangú, szinte mindenhonnan azonos távról lőttünk, elbírt volna 1-2 cél 20-25 m-es távolságot is. Vesszőfogó paravánokat – ahogyan azt a kiírásban ígérték – valóban minden olyan cél mögé elhelyeztek, ahol szükséges volt, lehet, hogy a vadászérzést ezzel csökkentették, de azzal, hogy nem vesszőkereséssel telt az idő, elérték, hogy nem volt torlódás. Mindent összevetve: szerintem élvezetes, jól szervezett 3D volt.

A mi íjásztáborunk különítményének nálunk tett sütifaló látogatása pedig megkoronázta számunkra ezt a szép napot 🙂 !

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

0 hozzászólás a(z) 3D Csákváron bejegyzéshez

 1. csizi mondta:

  Felkerültek a SZIP-re a csákvári eredmények… azt hiszem nem túloztam, amikor a mezőny létszámáról beszéltem, kb. 150-160 induló volt!

 2. csizi mondta:

  Csak időbeli az egybeesés a csákvári versennyel, ám távlövésben ugyanakkor új rekord született, az 1226 óta fennálló 502,5 m-es csúcs 507,74 m-re változott. A részletek – a Magyar Nemzet márc.16-i keddi számában jelentek meg – ide kattintva olvashatók.

  Olyan rekord dőlt meg, amely az Aranybulla kiadás után négy évvel született. Távol áll tőlem, hogy fanyalogjak a szép eredményen, de az emberben óhatatlanul felvetődik ezzel kapcsolatban néhány kérdés. Bár Grózer Csaba azt nyilatkozza a riportban, hogy természetes anyagokból is készíthető ilyen tudású íj, mégis kérdés, hogy a gyártási technológia mennyiben vethető össze a majd’ 800 évvel korábbival? Mennyiben hasonlóak a használt nyílvesszők, végül a lövés körülményei (szél, hőmérséklet, látási viszonyok)?

  Végül van az írásban egy megállapítás, mely szerint a kilőtt vessző öt másodpercig szállt, akkor a sebessége 102 m/s vagyis 367 km/h azaz 334 láb/sec volt. Létezhet ez, vagy zsurnalisztikai túlzás lenne?

 3. Robi mondta:

  Én a szip-en olvastam a hírt és az erről szoló vitákat!

  főrum/beszélgetés/távlövők-íjkészítők

  http://www.szip.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=488&postdays=0&postorder=asc&start=1580

 4. csizi mondta:

  Kösz Robi, tanulságos volt átfutni a témába vágó fórumbejegyzéseket.

 5. julcsimama mondta:

  Drága Benedek!
  Névnapod alkalmából Isten éltessen nagyon sokáig erőben, egészségben, minden földi jót amit csak szeretnél kívánjuk neked.
  Szeretettel ölelünk.
  Júlcsi és Sziszi.

 6. Dombóvári Lajos mondta:

  Szia Bendi!
  Isten éltessen sokáig. Hozzál nekünk sok meleget. Ezer puszit küld a Dombi család.

 7. Ritus mondta:

  Kedves Bendi!

  Szeretettel gondolunk rád Nagykőrösön is, névnapod alkalmából szeretettel köszöntünk. Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig.

  puszi
  Kiss Család

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .