3D Bodajkon

Piros Pünkösd napján a közeli Bodajk felé vettük az irányt, ahol 3D vadászíjász versenyt hirdettek. Örömömre szolgált, hogy ezúttal hitvesem és Bendi is velünk tartott, illetve Macitappancsék sem maradtak otthon.

A nevezésért 30-40 percet álltunk sorba, de azt hiszem ennél több negatívumról nem tudok beszámolni, mi több, még így is időben kezdődött a verseny! A belövés irányított volt, a belövőpálya határait sárga szalag jelölte, mindenki megtalálhatta a neki tetsző távolságra felállított vesszőfogót.

Régen voltam olyan versenyen, ahol ennyire népes volt a mezőny, sok régen látott ismerős arc bukkant fel a tömegben. Csak az első bodajki versenyen voltam jelen, ahhoz képest a pálya nyomvonala – előnyére – jelentősen megváltozott, mint azt a lenti térképen láthatjátok. A domb lábától mentünk a gerincig, majd vissza. A pálya tökéletes volt, bennem az egykori Fix-kupák, vagy a csákvári versenyek emlékét idézte. Azt is írhatnám, hogy technikás volt, rengeteg fény-árnyék játék és a szintkülönbségek… a piros karók meglehetősen távolinak tűntek, ellenben a tradis távolságokat szó nem érheti, nem volt könnyű cél, de meglőhetetlen sem! A nagy létszám ellenére sem volt torlódás, a legnehezebb céloknál polifoam táblák kímélték meg a versenyzőket a vesszőkereséstől. Az időjárást sem érheti szó, meleg volt, de kellemes szellő fújdogált. Mintegy három és fél óra alatt küzdöttük le a 24 3D célt, hagyományos pontozással értékeltük a találatokat.

Bár tudom, a kaja „szót sem érdemel”, mégis elmondanám, hogy a borsós hús csigatésztával üdítő és ízletes kivétel volt a gulyás- és pörköltözönhöz képest! Eredményhirdetésig távlövéssel múlattuk az időt. Ezúttal nem sok babér termett családunk hímnemű egyedeinek, ellenben Márti az erős és népes női tradis mezőnyben ezüstérmes lett! Zárójelben: a dobogón ezúttal négy hölgy állt, hiszen harmadik helyezést holtverseny miatt ketten értek el; Éberle Gyöngyi győzött, a dobogón álló valamennyi hölgy „cserépváraljai” volt!!!

Bár nem tartozik szorosan a versenyhez, de eredményhirdetés után előbb a bodajki cukrászda fagylaltjával ismerkedtünk, majd átmentünk a szemközti faluba – Csókakőre – hogy tisztelegjünk vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó mellszobránál, majd Macitappancséktól elköszönve a zámolyi Pedro sörözőben egy finom pizzával zártuk a napot, amelyből sok-sok ilyen kellene még…

A fekete keretre kattintva, az oldal elhagyása nélkül is indul a vetítés.

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments