1000 lövéses próba áprilisban

Bár a fagy lassan felenged, „A mi Íjásztáborunk”-at továbbra is dermedt csend uralja… Hogy áttörjem a hallgatás falát, örömmel teszek közzé egy ma érkezett felhívást. 1000 lövés egy nap alatt, íjat és íjászt próbáló feladat! Íme a versenykiírás:

„Harcosok!

Akit érdekel 1000 lövéses próba, íme:

Április 21. ezerlövéses próba, Pilisjászfalu

Mindenkinek saját lőállása van, arra lő végig, saját ritmusban.
18 méter, negyven centis kör, száz darab 10 lövéses sorozat, találat: 1 pont, mellé: 0 pont. Minimum 12 vessző ajánlott. Mindenki magának írja a pontokat. Nem verseny. Nem az a lényeg, hogy hány pontot lőttél, hanem, hogy megcsináltad. Ezért nem is lesznek helyezések, nem is mondunk pontokat. Az eredményhirdetésen az kap oklevelet, aki végigcsinálta.
Kötelező előnevezés, a nevezési díj befizetésével, a résztvevők száma korlátozott.
Mivel magaddal versenyzel nincsenek kategóriák. Olyan íjjal és vesszőkkel jössz, amilyennel akarsz.
Kajára, piára neked legyen gondod.
Reggel 8-9-ig regisztráció, eligazítás. 9-kor kezdünk. Aznap 19.42-kor megy le a nap. A próba napnyugtáig tart. Aki tehát eddig nem tudta befejezni, annak sikertelennek minősítjük a próbálkozását.
Nagyjából 6 óra alatt le lehet lőni a versenyt. Amit én láttam leggyorsabbat, az 4 és fél óra volt.
Ha egy sorozatra (10 lövés) és a húzásra, beírásra három és fél percet számolunk (ami feszes, de nem megvalósíthatatlan), és az egész napra egy fél órás pihenőt, akkor az pont 6 óra.
9-től 19.42-ig több, mint 10 óra áll rendelkezésedre.
A próba kemény. Semmiképp sem javaslom felkészülés nélkül. Pont két hónap van addig. A mostanival együtt kilenc hét. Ha a héten egyszer gyakorolsz rá, 100 lövéssel kezdve, mindig egy százassal többet, akkor pont felvezeted magadat az 1000-re a próba idejére.

békés harcot


Keveházi Zoltán
Pilisi Királyi Íjászok Egyesület
20-964-6000, www.kiralyi.hu”

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments