Kvalifikációs teremverseny Pápán (1.)

Itt az idő, hogy fordítsunk egyet a naptár lapjain, új év, új íjászszezon.

Tág egy hónap alatt immár harmadszor voltam teremversenyen (40×40 cm-es FITA lőlap, 18 m lőtávolság, 2x10x3 lövés). A feladat konstans, a helyszínek változók, Győrújbaráthoz hasonlóan, itt is két verseny volt, délelőtt az irányzék nélküliek, délután az irányzékosok álltak rajthoz. A pápai sportcsarnok igazi sportverseny helyszíne volt: versenyengedély, sportorvosi, kiváló íjászok, szabályos öltözet, felszerelés-ellenőrzés, bíró jelenléte biztosították ezt. Egyetlen új dolog volt: mindenki számára jól látható helyen elhelyezett monitorok mutatták a lövésre rendelkezésre álló időt, annak utolsó fél percét, valamint a felkészülés másodperceit; piros jelzés volt vesszőhúzás ideje alatt. Természetesen a hangjelzések sem maradtak el, kicsit szokatlan volt a monitoros megoldás, de egyáltalán nem zavaró; a jó öreg szemaforok (ezúttal nem a szűkített lőlapra gondolok) lassan nyugdíjba mehetnek…

A teljesítményem lehangoló volt, kb. 40 ponttal lőttem kevesebbet, mint az előző versenyeken, mivel mindössze ketten indultunk kategóriánkban, ez az ezüstérem számomra nem csillog valami fényesen. Érthetetlen a formahanyatlás, bár az igaz, hogy másfél hete nem lőttem, egyszerűen azért, mert kemény mínuszokban a laminált íjam merevvé vált, féltem a töréstől. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy szabad-e felkészületlenül rajthoz állni? Ha az ember eredményközpontú, nemleges a válasz, ha szeret lőni, akkor lő, amikor arra lehetősége nyílik. Tavaly márciusban volt az első versenyem, ehhez képest ez a január végi időpont mindenképpen kedvezőbb. A teljesítményem lehangoló, bánatra azonban semmi ok, a tanulság: edzeni kell! (Ezúttal a fényképezéssel sem vesződtem, teremverseny nem nyújt változatosságot a kamera számára sem 🙂 ).

Távolság: 198 km
Nevezési díj: 4000 Ft

Mivel ezt a naplót kizárólag magamnak írom, ezentúl megszámozom a versenyeket, beírom az utazás és a nevezési díjak költségeit, később göngyölítve is. Semmi különös célom nincs ezzel, csak kíváncsi vagyok rá, hogy egy év mennyi utazással és költséggel jár. Őszintén remélem, hogy a folytatás jobb lesz!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments