0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
csizi
csizi
14 éve

Lovasberényben nagyszerű versenyen vehettünk részt, a táborozókat Julcsi, Sziszi, Bendi és én képviseltük. Az időjósok előrejelzése nem vált be, mindvégig kellemes őszi időben tartott a verseny. 19 célt kellett leküzdenünk, közöttük sok ügyességit is. Általában célonként három lövés volt, esetenként négy. Volt koronglövészet, bukó katonák a várban, lóról lövés, magaslesről, lehetett dupla pontokért dupla távról lőni FITA lőlapra, voltak különböző méretű karikák – egyszóval nagyon jól megépített, változatos pályán versenyezhettünk. Gördülékenyen haladtunk, nem volt torlódás, így 14 órára befejeztük a versenyt. Ebédre ízletes palócleves és és rengeteg süti volt. Ebéd után távlövés következett, majd eredményhirdetés, Németh Julcsi és Sziszi elhozták az aranyérmet saját kategóriájukban!!!

Közben Szimeiszter István hihetetlen türelemmel magyarázott és tanított lőni mindenkit. Az eredményhirdetés után égő vesszővel lobbantotta lángra a hatalmas máglyát. Nagyon jól sikerült, élvezetes nap volt, amelynek fényét emelte Szimeiszter István jelenléte, a rendkívül változatos és szellemes célok, valamint a Hegyi Farkasok hagyományos vendégszeretete.

Diavetítéshez kattints ide!

Robi
Robi
14 éve

Baráti fogadtatás, remek hangulat és egy izgalmas, verseny erős mezőnnyel! Így jellemezném a szombati versenyt, ahol volt szerencsénk résztvenni! Nagyon szép figyelmesség volt a pogi és a tea, amit elfogyaszthattunk abban a meglehetősen hűvös időben. A kemence és a kandalló nem csak a meleget ontotta, hanem az a baráti és családias hangulatot is, ami ott akkor össze jött abban a kis faházban! Köszönjük!
Köszönjük azt a sok ajándékot és díjat amit kiosztottak a Nyílröptetők ezzel is emelve a verseny színvonalát! Köszönkük az égieknek azt, hogy aznap velünk voltak és vissza tartották az égi áldást!

Külön köszönet a Dombóvári és a Németh családnak a remek kis versenyért.

Nagyon jól éreztük magunkat,jövőre ugyanitt!

Makai Robi

julcsimama
julcsimama
14 éve

Sziasztok drágáim!
Megint jó volt veletek.
Elsőként hála, Mennyei Atyánknak,hogy meg ajándékozott bennünket, egy ilyen szép esőmentes nappal.Mint utóbb kiderült a környező helyeken mindenhol esett csak ott nem.Köszönet Andikának és Lalikának a kiváló verseny szervezésért sokadjára bizonyítanak,hogy kiváló páros.Nagyon jók voltak a célok,ráadásul építők is.A távlövés külön kategóriákra bontva,a lyukas zászlóra,és a családi verseny tette még izgalmasabbá a napot.No meg még külön, a mesterek is viaskodhattak egymással szenzációs ötlet!Úgy érzem megint, egy nagyon szép izgalmas nappal lehettünk gazdagabbak,Köszönöm mindenkinek aki akár csak a jelenlétével hozzájárult ehhez a naphoz.Istentől áldott szép napokat kívánunk nektek.Szeretettel ölelünk mindenkit Julcsi,Sziszi.
Ui: Szia Robi!A versenyt nem a Nyilröptetők társasága , hanem Andika és Lali szervezte, ezért minden elismerés az övék.
Puszi.
Julcsi.

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok Drágáim!
Köszönjük a sok kedvességet és szeretettet, amit a helyszínen és az interneten kaptunk. Nagy ajándék nekünk, hogy ilyen jó barátokkal ajándékozott meg minket a sors. Köszönet mindenkinek, aki megtisztelt minket ezen a szép napon. Szombaton Paksra várunk mindenkit. Fergeteges 3D várható. Én már láttam a vadonatúj állatokat, és tapasztaltam azt a vendég szeretetett, amely fogadni fog minket. Hajrá Celőke.
Pusz: Lali

sziszi
sziszi
14 éve

Sziasztok kedves Barátaim!
Néhány mondat a gödöllői teszt versenyről.
Elöljáróban annyit,hogy idén mentünk először minősítő versenyre,tavasszal.Hosszú,kietlen,unalmas verseny volt.Soha többet,mondtam magamba.Olyan,mint egy terepverseny,de ezek a fekete-fehér lőlapok,még ebből is húztak le.
Nos,ez a verseny csak annyival volt jobb,amennyi ilyen lőlapot elhagytak belőle.
Húsz cél volt meghirdetve,de végül betettek
egy plusz célt,azért hogy a végén egyet kivegyenek.A számozásban teljes káosz uralkodott.Általában 3,2,1 pontot értek a találatok,de a gyors lövésnél minden vessző,csak 2-t ért.Voltak 3D-s célok,ezek 1+1+1 elven működtek(első lövés:15,12,10;második lövés:9,7,5;harmadik:3,2,1).Viszont az egyik lőállásnál egy helyről négy különböző állatra
kellett lőni,így értelmetlenné vált ez a pontozás,hiszen a négy kilőhető vesszőt érdemesebb volt 1-1 állatra 15.-ért kilőni.
És ez a cél még csak messze se volt(kb.15m-től,18m-ig).Kötél lövés(vékony)15m-ről,4 pontért.Távlövés(50m-ről),pontozás 3,2,1.
Volt lebukó cél,de ezt gumi,vagy parafadugós
hegyvédelemmel ellátva kellett lőni.
Ezeken kívül néhány mell alak,egyik célnál lenget.És rengeteg szörnyen unalmas vatta cél.Legalább FITÁ-t raknának a helyébe.
Javasolnék a rendezőknek egy éves tanulmány
körutat a hazai nagy tradi versenyek környékén.Ennyit láttam Gödöllőn.Sziszi

csizi
csizi
14 éve

Akkor tulajdonképpen mit teszteltek itt?

Robi
Robi
14 éve

Szerintem semmit.

Egy biztos,hogy ha ebben az irányban akar újítani TSZB, akkor lesznek még problémák.

Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok!
Egy pár gondolat Gödöllőről és az utóéletéről. Szerintem a verseny céltematikájában van pozitív változás. A szervezéssel van komoly probléma. Az egész rendezvény nagyon improvizatív. Nincs átgondolva a pontozás, a célok történelmi jellege. Az volt az érzésem, hogy pénteken szóltak a szervezőnek, hogy szombaton kell csinálni egy versenyt. A szervező szólt a szövetségnek, hogy segítsenek, ami célt össze tudtak szedni az összeszedték, kitették. A többi vesszőfogóra meg a régi unalmas papírcélok kerültek ki. Na, ez persze nem így volt, mert nem pénteken szóltak. Ma megtudtam, hogy a verseny megszervezésére a tradi szakosztály kapott 3 hónapot. A mai nap behívattak a szövetségbe, és ott volt egy jó 2órás eredményes beszélgetésem Ványi Sebasztián. elnök úrral. Megkérdezte a véleményemet, mivel ő sem volt a tegnapi nappal maradéktalanul elégedett. Én elmondtam a fenti gondolatokat és még sok mindent.
Kért ajánlást a rendezvény cél és a versenytematikáját illetően. Szerencsére volt pár órám átgondolni a témát. Én, amit ajánlottam. Szerintem 3 részre kellene elosztani a 21 célt. A 3 téma szerintem tükrözi őseink íjhoz való viszonyát. 1téma a harcászati, történelmi célok, 2 téma a vadászat, 3 téma a játék és ügyességi célok. Nagyon pozitívan álltak az ötlethez. Jövő héten, kedden elnökségi ülés lesz a szövetségben. Megkértek, hogy állítsak össze egy célkoncepciót, mellyel ki lehetne váltani a papír célokat, és bele lehetne illeszteni a nyári tradi eb célkészletébe. Van pár jó ötletem és szerencsére be is tudom őket mutatni. Ha van, valami jó ötletetek a tarsolyban ne kíméljetek, hívjatok bátran. Szerintem most van egy jó esély arra, hogy a MISZ által rendezett tradi versenyeket kimozdítsuk az unalom állóvizéből. Hát ennyi drágáim. Aki szeretne velünk találkozni szombaton, az küldjön egy emailt, még van pár hely.
Pusz: Lali

Robi
Robi
14 éve

És igen! A következő kérdésem az lett volna, hogy miért nem kérdeznek meg olyan embereket, akik már láttak közelről igényes és jó tradis versenyeket.

Ennek tényleg örülök, hogy lépett a MISZ vezetése, várom a fejleményeket!

HOD
HOD
14 éve

Határozottan jó kezdeményezeés,hogy végre nem ötletelés folyik hanem megfelelő embertől kérdeznek.
Lajos csak ahogy szoktad és akkor jólesz minden!:)

csizi
csizi
14 éve

Valamennyiünk nevében gratulálok Makai Jánosnak a kismányoki győzelméhez!!!

HOD
HOD
14 éve

Csatlakoznék a gratulációhoz!

Jankó
14 éve

Most olvasom a gratulációkat, nagyon köszönöm.
Igazán kedvesek vagytok.

Jankó
14 éve

A történelmi versenyekről:

Ez a jelenlegi szakágvezetés mindenre alkalmas, csak nem az irányításra. Próbálnak mindenféle okosságot kitalálni, hogy „Magyarkodjanak”, közben meg elveszik a lényeg. Egy Lali szintű férfiembert(szerintem Őt) kellene vezérnek kinevezni és nem ötleteket kérni tőle, amit majd sajátjukként előadva learatják a babért.
Más kérdezni és más rábízni valamit.
Alapvető változásokra lenne szükség a szabályokban és a célok milyenségében is.
Amit olvastam Lalitól az nagyon jó elképzelés és jó irány.
Gratula, sok sikert.

csizi
csizi
14 éve

Bár soha nem voltam MISZ-es történelmi minősítőn, de valóban nem ártana egy kis rendet tenni a történelmi versenyek terén.

Idén egyetlen ilyenen nem voltam. Egerben maga a verseny nem volt rossz, de a körítés…(elsősorban az eredményhirdetés körüli bénaságra gondolok). Cseszneken sem voltam még, de sok jót arról sem hallani. Kisnána, felejthető, kartonlapra rajzolt figurák…Tata brrrr…még Boldogkőváralján volt az általam legszínvonalasabbnak tartott verseny.

Mindezeket azért mondom, mert ha a MISZ adna egy vezérfonalat a szervezőknek, lenne valami alapkövetelmény, akkor lehet hogy a nem MISZ-es versenyekre is jó hatást gyakorolna.

3D-én az ember nagyjából tudja mire számíthat. A versenyek nagy része profin szervezett, élvezetes. Valami különös mazochizmus folytán én még a 2D-ét is szeretem…

Örömíjászat? Lajos rendezésén kívül Lovasberény, Halászi. Ezek mind nagyszerű versenyek.

HOD
HOD
14 éve

Ma egy remek hangulatú bár sajnos kis létszámú
teremversenyen voltam Csepelen.
Életem eddigi legjobb tradis eredménével sikerült egy ezüstöt hoznom.
Talán én is kezdek összeszokni az íjammal.

sziszi
sziszi
14 éve

Néhány gondolat a budakeszi versenyről.
Elöljáróban csak annyit,hogy egy jó nap után,ne akarjunk egy még jobbat.A szombati pátyi verseny másnapján,nem tudván ellenállni a kísértésnek,valamint az előző napi kudarcaimat feldolgozni kívánván,és a hely közelsége miatt budakeszire,3D vadászversenyre mentünk.Örömmel láttuk már messziről,hogy számtalan autó parkol a helyszínen.Később derült ki,hogy az íjászversennyel párhuzamosan,korong lövő verseny is zajlik.
A nem egészen húsz induló ellenére sem sikerült időben kezdeni.Ekkor már a korongok lövöldözése javában zajlott,így az eligazításból-amire egyébként jócskán szükség volt-nem hallottunk szinte semmit.
A pálya nyomvonala még nagyjából követhető volt,de babér az nem sok termet.Az állatok mind meglehetősen messze voltak,és kivétel nélkül takarásban.Nem lehetett tudni,melyiket kell kétszer lőni,melyiket meg közelítéssel.
Sok cél kímélő versenyen voltam már,de ez vitte a pálmát.Két verseny volt számomra egyszere,az első és utolsó.
Pozitívum,a kaja jó volt.

csizi
csizi
14 éve

Úgy látszik egyre elterjedtebbé válnak a célkímélő versenyek 🙁 – hosszútávon meglesz az eredménye, megnézhetik majd, mennyi nevező lesz. Éppen ezért nem kell hallgatni ezekről, a SZIP-en is hangot lehet adni a negatívumoknak!

csizi
csizi
14 éve

Barátaim, a kijózanító íjászszilveszter után majd mesélek Csákvárról, nagyon jó 3D volt!

HOD
HOD
14 éve

Sziasztok TáborlakÓk!
Nagyon sajnálom de nem tudok részt venni a fergeteges buliban.
Unokatestvéreméknél 26.-án haláleset történt.
Az unokahugom pedig nagyon benne van a H1N1-ben.
Állandó ügyeletben vagyunk édesanyámmal mikor lesz temetés és mikor tudunk valamit segíteni mert négy kicsi gyerek van a családban.

Krampucc
Krampucc
14 éve

BÚÉK!

Most már én is itt leszek veletek!
Hallom: sok mindenről lemaradtam, de remélem ti nagyon jól éreztétek magatokat! 🙂

Puszi Mindenkinek!

Kilián Anita

csizi
csizi
14 éve

Véget ért a pápai teremverseny :-D. Mit mondhatnék ? Rendkívül változatos célok, meglőhető távokon, rövid távolság a célok között, nem volt torlódás sem … kb. 200 önsanyargató versenyző, tarka sereg az irányzék nélküliek és a fehér lovagok az irányzékosok … 😀

Sok íjásztáborossal találkoztunk, ez örömöt okozott, megtörte a monotoniát … Eredményhirdetést nem tudtam megvárni, ha van valami, írjátok meg!

Sipkovits Gizella
Sipkovits Gizella
14 éve

Sziasztok Mindenki!

Tegnapi Pápai versenyről.
Burlovits Főmotkánylány Erika 1.helyezés
Sipkovits Gizuska 1.helyezés
Szépvölgyi Bálintocska borzalmas teljesítmény
Szépvölgyi Laci hát vagy 4.vagy 5.hely még nem tudom.

Ennyit a Pápai teremversenyről

Puszi
Gizuska&Ery&Boby&Laci

csizi
csizi
14 éve

Gratuláció a diadalt aratottaknak!

Komolyra fordítva a szót, pár gondolat a teremversenyről. Azt hiszem túl sok élvezet nincs benne, 2x10x3 lövés, 40×40 cm-es FITA lőlapra, 18 m-ről. Ennyi. Monoton, unalmas, zsúfolt, ráadásul tegnap a két sorozat között több mint egy órás szünet volt! Persze ez is íjászat és feltehető a kérdés, ha ennyire önsanyargató dolog erre elmenni, akkor vajon mi ösztönöz rá?

Engem egyetlen dolog: objektíven megmutatja a visszafejlődés állomásait, tegnap kb 75 ponttal lőttem kevesebbet, mint 2008 novemberében Ajkán. Az objektivitás abból ered, hogy azonosak a körülmények, a pontszámítás. Ha megnézzük a trendet, akkor bizony joggal vagyok elkeseredve a teljesítményem okán. 🙁

Kata
Kata
14 éve

Sziasztok Táborlakók!

A farsanggal kapcsolatosan főként a kisgyerekes családokhoz szólnék pár szót! A farsang jelmez nélkül mit sem ér és a gyerekeknek egyébként is ez az élmény. Nekünk van pár jelmezünk, mert a gyerekek húsvétkor, nyáron és szinte minden nap beöltöznek…:)

Éppen ezért szeretném felajánlani minden kisgyerkőcös anyukának, hogy hívjanak bátran, legalább erre nem kell akkor költeni! 7 éves korig szinte minden méretű van és ne riasszon vissza senkit, hogy nekem 3 fiam van, vannak unisex jelmezek is.
Hívjatok bátran, de inkább az esti órákban:06703895400

puszilok mindenkit
Kata

szerk.
szerk.
14 éve

Íme Makaiék fényképei a szombati MHIT versenyről:

Nagyméretű diavetítés itt van!

doktorcsp
doktorcsp
13 éve

A tavasz az őszben, Csákvár közelsége és a korábbi jó tapasztalatok miatt a mai 3D felé vettük az irányt.

Pontos kezdés után – korán sötétedik ! – 26 db leküzdésre váró cél állt előttünk. Mi a pálya legmagasabb pontjáról indultunk, hegynek föl, majd le… Tagadhatatlan, hogy a csákvári szervezők tökéletesen kihasználják a gyönyörű terep adta lehetőségeket, soha nincs két azonos vonalvezetésű pálya. Volt itt minden… borz 20-ról, szarvas 12 ről… de könnyű cél nemigen… ráadásul pár magasles is várt ránk… szóval nem unatkoztunk.

Negatív kritika? Hááááát az állatpark néhány példánya már nem versenyre való, szitává lőve, láthatatlan találati zónákkal. Bár nem a rendezők bűne, de mi a pálinka, bor, sör csapatába kerültünk. Nem állítom, hogy bárki berúgott volna, de talán nem kellene egy butykos pálesznek bőr alá jutnia 26 cél leküzdése okán… megy az anélkül is… talán jobban is…

Negyed ötre értünk vissza az alaptáborba, de nem ettünk, nem ittunk, nem vártuk meg az eredményhirdetést… Ez hiba volt, mert Bendi is meg én is elhoztunk egy-egy ezüstöt, amit Szigetvári Józsi vett át helyettünk.

Zámolyon a Pedróban akartam volna rendezni a folyadékháztartásomat, de 10 percnyi pulttámogatás után sem ért oda a csapos, így a közelgő szomjhalál ellenére is elhúztam onnan…

Az édesszájúaknak: Nutellában gazdag verseny volt, ha valakit ez itt még érdekel egyáltalán, az alábbi képeken a magyarázat…

Lali
Lali
13 éve

Szia Csizí!
Édes a kis kutya. Jó lett volna ott lenni, de majd legközelebb.
Pusz.
Lali