Íjászverseny Dunaföldvár mellett

A verseny helyszíne a Kisdunán átívelő híd melletti ártéren volt, átléptünk Tolnából Bács-Kiskun vármegyébe, de a a dunaföldvári Vallum Íjászegyesület rendezte.

Ismét időben sikerült megérkeznem, nevezés után még bemelegíthettem. Körvonalazódott, hogy nagy létszámban neveztek íjászok, sokan voltunk, ennek megfelelően elég nagylétszámú csapatokat alkottunk, mi nyolcan vágtunk neki a 24 cél leküzdésének. 3D állatokra lőttünk, célonként két egyenértékű lövéssel, hagyományos pontozással (11-10-8-5).

A magas lövésszám és sok íjász részvétele ellenére szépen haladtunk célról célra, nem volt torlódás. A verseny a Kisduna (a Duna holtága) mellett, elnyújtott ovális pályán zajlott, a hely horgászparadicsom, rengetegen ültek a parton, kapásra várva. Az egyik helyen nagyobb társaság pecázott, már a déli órákban remek hangulatban voltak, némi hangulatjavítóknak köszönhetően. (Amíg élek nem felejtem el azt a november 11-i íjászversenyt, amely behavazott Hajag-tetőn zajlott, Herend fölött, szakadó hóesésben. Jött velünk szembe az egyik csigás sporttárs, a szemüvege belülről (!) is havas volt, ránk nézett az üveg fölött, feltette a költői kérdést: „…még azt mondják, a pecások a hülyék…” 🙂 ) Ez még íjászéletem hajnalán volt, talán másfél évtizede… Az biztos, nem lehet rossz dolog várni a kapásra, ha siker koronázza, sok finom falat a jutalmunk!

Visszatérve az íjászversenyhez, a pálya jó volt, a lőtávolságokat kifejezetten barátinak mondanám, egyáltalán nem voltak nagyok. Úgy éreztem, nem ment rosszul, sok 11-est és 10-est lőttem, három mellélövéssel, de ebben a mezőnyben a közel 70 százalék is csak a hatodik helyhez volt elég. Jól éreztem magam, varázslatosan szép idő volt, egy szál pólóban lőttem végig a versenyt. Az eredményhirdetést nem tudtam megvárni, mert indultam tovább Makóra, a másnapi 3D íjászversenyre, de ez már a következő beszámoló témája!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments