Évadzáró 3D Lábatlanban

A naptárra pillantva, jól látható, szépen lassan és kérhetetlenül lepereg 2013 is… Évadzáró 3D íjászversenyt hirdettek Lábatlanba, rajtam kívül – becslésem szerint – mintegy 150 íjász gondolta úgy, hogy kihasználja a lehetőséget, és részt vesz a versenyen. Jó pár esztendeje, egyszer már lőttem egy lábatlani 3D-én, jó emlékeim voltak, és a tegnapi verseny sem okozott csalódást.

Megérkezéskor meglehetősen borongós volt az idő, azután egy órára még a nap is kisütött, majd egyre több felhő gyülekezett, amelyekből több-kevesebb intenzitással végig szemerkélt az eső, de kibírható volt, szerintem nem áztunk bőrig. 18 db. 3D célt kellett leküzdenünk, célonként két egyenértékű lövéssel. A nagy nevezői létszám miatt sokan voltunk egy csapatban, ennek ellenére komolyabb torlódás nem volt, pedig nálunk csak tradisok voltak, így tempósan mentünk. A pálya nyomvonala nagyjából fennsíkon haladt, komolyabb kaptatót nem kellett leküzdenünk. A lőtávok, a céltárgyak és pályabiztonság tökéletesen rendben voltak. A 4,3 km-t közel öt óra alatt tettük meg.

Ebédre valóban nagyon ízletes húsos káposztát kaptunk; egy baj volt, hogy az addig szemerkélő eső addigra igazi őszi csapadékká változott, ezért az eredményhirdetésre a vadászházba zsúfolódtunk be. Rendkívül erős volt a mezőny, a 17 tradis szenior között 60%-kal az ötödik hely jutott nekem. Hazafelé végig ömlött az eső, sötét volt és hideg, ennek ellenére este 8-kor már a budapesti CLUB202-ben, Ismerős Arcok koncerten búcsúztattam a hétvége első napját :-).

A lábatlani évadzáró kiváló verseny volt, nagy nevezői létszámmal, erős mezőnnyel. Az időjárás kegyeibe fogadhatott volna bennünket, de nincs miért keseregni, ősz van, egyre rövidülnek a nappalok, az előttünk álló hónapokban minden egyes szabadtéri verseny ajándék az íjászat szerelmeseinek. Ha volt évadzáró, remélem lesz évadnyitó is, Lábatlan kitörölhetetlen ezentúl a versenynaptárból. Köszönet ezért a rendezőknek és valamennyi versenyzőnek!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments