Dunántúli Terepíjász Kupa első fordulója Kaposváron

Számomra közel egy hónapos szünet után folytatódott a tavaszi versenyek sora, ezúttal egyedül keltem útra Kaposvárra. Az előző napokhoz képest kifejezetten hűvös, borongós volt az időjárás, némi szerencsénk volt, hogy nem esett az eső.

Másodszor versenyeztem a Tókaji-parkerdőben, most is lenyűgözött szépsége, a tavaszillat, levélükbe szökkenő rügyek és rengeteg korai erdei virág. Az irányított belövésen, a pályán mindenki megtalálhatta a számára megfelelő távolságú vesszőfogót. A nevezők számát száz körülire becsülöm, rengeteg ismerős arcot láttam.

A terepíjászat és azon belül a DTK sorozat szabályai szerint 24 db célt, lőállásonként 3 vesszővel kellett leküzdenünk, 12 mért és 12 méretlen távolságú karótól. A pálya rendkívül technikás, helyenként kifejezetten nehéz volt. Négyen alkottunk egy csapatot, egy mini és egy gyermek mellett Petrohai Ferivel voltunk felnőttek. Bár mi az alaptáborhoz legközelebbi célnál kezdtünk, így is közel kilenc kilométert gyalogoltunk, öt és fél óra alatt. Ehhez persze az is kellett, hogy – különösen az utolsó céloknál – akkora torlódás volt, hogy jó húsz percig egy helyben állva vártuk, amíg az előttünk lövő három csapat végez a célnál! Ez így nemcsak fárasztóbb volt, hanem a ritmusból is gyakran kizökkentünk. Okolni ezért senkit nem szabad, tudomásul kell vennünk, hogy vannak kategóriák, amelyeknél a lövés hosszabb ideig tart, igaz a versenyszabályzatban kikötött időkeret rájuk is a vonatkozik (vonatkozna)…

Ebédre ehető kategóriába sorolható paprikás krumplit kaptunk, az eredményhirdetésig távlövéssel múlathatta az időt, akiben maradt elég erő és kitartás.

Bár nem csapatverseny volt, de az Alsóörs SE versenyzői szerepeltek legjobban, egy szép serleg lett a jutalmunk :-)! Kedves gesztus volt a szervezőktől, hogy a legidősebb és a legfiatalabb nevezőt is külön jutalmazták egy-egy szép kupával.

Mindent összevetve a hűvös időjárást és az időnkénti torlódást leszámítva kiváló verseny volt Kaposváron.

A DTK következő fordulója Nádasdon lesz, de mivel időben egybeesik a foktői DDR 2-vel, azt gondolom, hogy utóbbira fogok menni. Következik Szekszárd, majd a hosszúra nyúlt májusi első hétvégén Szigetszentmiklós és Nemesvámos. Addig jó sokat kellene lőnöm és javítani a fizikai állóképességemen, mert tegnap bizony alaposan elfáradtam, ma erős izomláz gyötör 🙁 …

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments