Megúsztuk szárazon ! Nyilak Tavaszi Tánca Halásziban

Borongós tekintettel nézegettem az időjós honlapokat… hitvesem kijelentette, hogy hidegben, esőben és szélben nem hajlandó eljönni. Vasárnap reggelre Fehérváron hideg, eső és szél… azért mi Bendivel nekivágtunk a kalandnak! Mór magasságában mintha dézsából öntötték volna, úgy esett, Kisbérnél elállt és mire rátétünk Győrnél az M1-re sütött a nap! Sajnos a halászi híd lezárása miatt egy jó húsz perces kerülőt kellett tenni, így a belövésre mindössze egy sorozatnyi időnk maradt.

Nagyon pontosan kezdődött az eligazítás, megállapítható volt, hogy az előző évekhez képest bizony alaposan csökkent a nevezők száma. Mi egy három tagú szlovák családdal kerültünk egy csoportba, a hölgy kiválóan beszélt angolul, így végig tudtunk egymással beszélgetni. Zólyomból érkeztek a versenyre, a hölgy VR-szel, férje és kisfiuk LB-val lőttek. Pontosan 10:30-kor adtuk le az első lövést.

32 célt kellett leküzdeni, célonként két vesszővel. Roppant gördülékenyen folyt a verseny, nem volt torlódás, a célok egymástól való távolsága is ideális volt, a pályabiztonság pedig tökéletes. A céltárgyak a Halásziban megszokott szellemességet mutatták, felsorolás helyett inkább nézzétek meg a képeket. Végre a beírólapok is jók voltak, a 3D versenyeken használatosakat nyomtatták.

Nagyméretű diavetítéshez kattints ide!

Három óra felé értünk be, ebédre ezúttal babgulyás és rántott hús között lehetett választani, a gyerekek legnagyobb örömére. A babgulyás kiváló és bőséges volt. Alig egy órával beérkezés után már elkezdődött az eredményhirdetés, fél ötre befejeződött a verseny. Pár perccel hat után már itthon voltunk – mondanom sem kell, hogy Komáromtól hazáig szakadó esőben jöttünk.

2005 őszén Halászi volt életünk első íjászversenye, ha akkor nem éreztük volna olyan jól magunkat, lehet nem kezdjük el komolyabban űzni ezt a csodálatos sportot. Azóta egyetlen alkalommal hagytuk csak ki, valamennyire elmentünk, mert egy kellemes, barátságos környezetben rendezett verseny, ahol az íjászatban rejlő játékosságot használják ki a szervezők. Ha tehetjük, akkor október 20-án is ott leszünk!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Dombóvári Lajos
Dombóvári Lajos
14 éve

Sziasztok Drágáim!

Nagy örömmel tudatom, hogy az elmúlt hét vasárnapján, Burlovits István vezette Sziget
SZ. I.V.E különítmény elnyerte a vándorzászlót. A verseny Ráckevén került megrendezésre, a Keve Serege íjászcsapat pályáján. Jól imádkoztunk az égiekhez, hiszen remek íjászidőben kezdődhetett meg a küzdelem. Egy érdekesség volt, mely szerintem elég idióta ötletnek bizonyult. A szervezők célként egy 4-es kazánlemezen vágtak ki egy kakast, és az íjásznak e kellett átlőnie. Azt hiszem nem is kell mondani, hogy kb. 100 vessző maradt ott. Lehet, hogy az ötlet, a versenyszervezőjétől származott, hiszen mint tudjuk vesszőkészítő. 🙁 A távlövéshez csapatunk 200 pont előnnyel állt fel, a Hegyi farkasokkal szemben, melyet a végküzdelemben még 300-al növelt. Ismerve a versenysorozat múltját ez igen nagyarányú győzelem volt. A szervezők nagyon finom ebéddel láttak vendégül minket. A menü harcos leves, palacsintával volt. Szerintem ez volt a verseny legjobb része. Jó hangulatú eredményhirdetés után a Burlovits családnál megünneplettük a győzelmet.
És még egy dolog, ami nagyon fontos. Németh Sziszinek nagy napja volt a vasárnap, hiszen Nagy Feri és Szineg Laci skalpját az övére akaszthatta. Kiemelkedő teljesítménnyel megnyerte a Senior kategóriát. Gratulálunk. 🙂
Mindenkinek mosolygós hetet kívánok.
Pusz
Lali

csizi
csizi
14 éve

Nagy-nagy gratuláció a diadalhoz, Sziszinek külön is!

Én Csopakra megyek vasárnap, jön még valaki?

Robi
14 éve

Sziasztok!

Szívből gratulálunk mi is a nagy sikerhez és egyben nagyon sajnáljuk, hogy nem lehettünk ott a Sziget Kupán! 🙁
Sajnos a munkánk és a főnökünk most erősebbnek bizonyult. :-/
Farkas Tibiéket nem lehetett egyszerű legyőzni!

Csopakra mi is tervezzük és ha minden úgy alakul ahogy szeretnénk ott leszünk.
Hallomásból elég erős tradis mezőnyre lehet számolni.
Hétvégére szép időt jósolnak, remélem nem tévednek!

Puszi mindenkinek!

Makai család

HOD
HOD
14 éve

Karesszal a vaskakasért még úgyis számolunk!!!
Nem ez volt az egyetlen finoman szólva is bugyuta ötlete.:(
Minden résztvett táborlakónak nagy nagy gratula!