3D Marcali-Kelevíz

Kegyes a sors, vagy gondviselés hozzám! Idén ősszel behoztam a lemaradásomat a versenyzés tekintetében, mi több hiba nélkül rendezett versenyeken indulhattam. A sorba illik a Kelevízen rendezett 40 célos vadászimitációs verseny is.

*

Nem most voltam először ezen a helyszínen, sőt a környéken számos versenyen rész vehettem – mezőgazdasági iskola körül, Lóki csárdánál és egy másik vendéglő mögötti részen.

40 3D cél leküzdése volt a feladat, 1+1 lövéssel. A pontozás eltért a megszokottól, első lövésre a tízes zóna 20 pontot ért, mindig kettővel csökkent a számuk, vagyis aki másodszorra testet lőtt, az 10 pontot kapott.

Nagyon jó hangulatú csapatba kerültem, a dunántúli íjászrégiókban annyi ismerősöm van, hogy csoda lenne, ha senkit nem üdvözölhettem volna régen látott sporttársamként. Fél tízkor kezdtünk, kb. fél háromkor végeztünk. A pálya nyomvonala itt is eltért a korábbitól, az erdős-ligetes rész bőven adott feladatokat lefelé és felfelé lövésekre. A sík területeken erősen fújt a szél, a patakon „pontonhídon” kelhettünk át, volt egy kevés sárdagasztás is.

A lőtávolságok teljesen korrektek voltak, a célok minőségét nem érheti kifogás. A szalagozás tökéletes volt, képtelenség lett volna elkóborolni. Torlódás sem volt. Azt gondoltam, hogy merész vállalkozás novemberben 40 célos versenyt rendezni a korai sötétedés miatt, de jó szervezéssel, hibátlan pályával és fegyelmezett versenyzőkkel kiválóan megoldható. Nem mondom, hogy bajom lenne ezzel a pontozással, ám a 10-8-5-4-2-1 elterjedtebb és az első lövésnél elkövetett hibát jobban szankcionálja. Így 82 százalékot lőttem, a pontokat átkonvertálva a hagyományos rendszerre 65 százalék jött ki. Egy dupla tököt lőttem, talán 3-4 javítólövésem volt, 9 húszast és 9 tizennyolcast szereztem, de ezzel is fényévekre vagyok még a dobogótól. Szerintem lesz még ennél is jobb!

Két verseny áll még előttem: az annyira várt Foktő és Győrújbarát. Utána elkezdek egy igen kemény alapozást, hogy jövőre felkészültebben folytathassam a versenyzést.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments