3D Évadnyitó Tápiószentmártonban (2/2017.)

Eljött az év második versenye, ezúttal 3D, Tápiószentmártonban. Gyönyörű környezet és időjárás fogadta a szép számú nevezőt. A verseny célonként egy lövéses volt, dupla karózással, amely azt jelenti, hogy ketten lőhettek egyszerre, a kisebb állatokból kettő volt kihelyezve. Ritkán van olyan 3D verseny, amelyen ennyire jó minőségű céltárgyak vannak, szabadszemmel, de látcsővel különösen jól kivehetők voltak a találati zónák. A pálya nyomvonala is tetszett, bár az Alföldön voltunk, azért akadtak le- és fellövések. Egyedül az erős szél volt helyenként zavaró. Négyen alkottunk egy csapatot, torlódás nem volt. Ez egész verseny lebonyolításán érződött, hogy ez sportesemény és nem „buliverseny”! Gördülékeny volt a nevezés, kifüggesztett csapatbeosztás, bírók jelenléte, akik nemcsak a szabályok betartására ügyeltek és a felszerelést ellenőrizték, hanem még azt is, hogy nem volt-e vándorlás az eredeti beosztáshoz képest. A kettős beírás sem fölösleges macera!

A park másik részén a pályaíjász évadnyitóra került sort, ott kanalazhattuk a gulyáslevest. Négy óra körül elkezdődött az eredményhirdetés. Lehet, megint jól fel kéne köpnöm és aláállnom, mert ha nem veteránban nevezek, egy bronzzal lehettem volna gazdagabb, de… hogy nem sikerült, az egyedül a saját bénaságomon, és nem azon múlott, hogy melyik korosztályba neveztem! 28 célt kellett legyőzni, az első 21-en nem hibáztam, majd következett hat mellélövés, az utolsó célon dühből meglőtt 10-es már csak szépségtapasz volt. Viszont dühöngeni nem érdemes, mert jó volt a verseny, a helyszín, a társaság, talán megvan az az íjam is, amivel képes leszek nemsokára utolérni magam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments