2009. dec. 05. 3D Valkón

Diavetítés és képfeliratok megtekintéséhez kattints ide

Valkón klasszikus, jól megrendezett 3D versenyen vettünk rész: Lajos, Szépvölgyiék, Makai János és Edit, Macitappancs és én képviseltük a mi íjásztáborunkat.

A pálya biztonságáról egy rossz szót nem lehet szólni. A célok közti távolságok ideálisak voltak, sehol nem torlódtunk. Az állatok elhelyezésében sok furfang volt, fűszerezte a versenyt a különböző vadászlesek, álcahálók használata. Tradis szemmel a távlövésnek nem volt sok értelme, 50 m-nél nagyobb távról kellett (volna) öt lövésből eltalálni a szarvast. 16 célt kellett leküzdeni, célonként két egyenértékű lövéssel, 12-10-8-5-ös pontozással. Köszönhetően a célok közötti ideális távolságoknak és a torlódások elmaradásának pörgős verseny volt, kettő óra felé végeztünk. Bár valamennyi kategória a piros karótól lőtt, nem voltak a tradisok számára sem meglőhetetlen célok.

Ebédre jó babgulyást kaptunk, viszonylag gyorsan volt eredményhirdetés, amely idejére leszállt a köd és elkezdett szitálni. A díjkiosztás nem volt méltó a versenyhez: az még elnézhető, hogy nem adtak oklevelet, de a versenyzők még azonos kategórián belül is vagy kerámia plakettet, vagy érmet kaptak; arról nem beszélve, hogy az összesen indult három számszeríjász eredményét sem tudták helyesen sorba állítani és a női tradi/VR kategóriáknál is volt némi kavarodás. Kár érte.

Ezektől a negatívumoktól eltekintve – azt gondolom – valamennyien jól éreztük magunkat, jól megrendezett, élvezetes téli versenyen vehettünk részt. Hipszki Edit megnyerte a női tradi kategóriát, Gizi női csigásban ezüstérmes, Makai János vadászreflexben harmadik lett. Nekem is sikerült bronzot szereznem, igaz tradis indulók nagyon kevesen voltunk.

Nagyon várom a folytatást Pátyon!!!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
HOD
HOD
14 éve

Mindenkinek szeretettel gratulálok!

Jankó
14 éve

Sziasztok Táborlakók!

Valkó Jankós szemmel.

Ismét öröm volt együtt versenyezni veletek, sajnáltam, hogy Lali nem volt túl jól és ez rányomta bélyegét a kedvére. Jobbulást!

A verseny remek volt, kifejezetten ötletes célelhelyezésekkel, egy karótól, ami mindenkinek lőhető távolságra volt.

A többszöri famászás komolyan felpezsdítette a vérem és izgulni kezdtem, gondolom ilyen lenne, ha valódi állatra lő az ember.
A térdelés komoly megmérettetés a műtött térdnek és itt értem el az egyetlen nullásomat is. Megtréfált a ravaszdi 🙂

Volt egy kis torlódás amikor az utolsó célhoz értünk és rácsúsztunk TKatiékra. Úgy döntött a csapat, hogy beiktatunk egy finom ebédet. Annak végeztével lelőttük az utolsót.

Tomi egy kicsit lazára vette a díjkiosztót, aminek rendszerét egyáltalán nem értettem.

Csizi, beszámolójában nekem adta a bronzot, de Valójában ezüstöt lőttem. Saját versenyeinken mindig figyeltem arra, hogy a fém középrészesek és a fa vadászíjászok külön kategóriában induljanak.

A kis létszám nem volt méltó, a hangulat jó volt, kellemes, baráti társasággal.

Puszi mindenkinek!!!

Jankó

csizi
csizi
14 éve

Bocs, rosszul emlékeztem 🙁

Jankó
14 éve

Nem csoda, ha belekeveredtünk a helyezésekbe, mert a Szikszay nem vitte túlzásba a díjazást.
Örülhettünk, hogy a kézfogás mellé nem magunknak kellett választani valamit az asztalról :-).

Csizi!
Privátban megírhatnád a vesszőkről a véleményt!
Elkészült a lakkozó is, de csak egy vastag lazúrt kapnak a pálcák egyenlőre.

csizi
csizi
14 éve
Reply to  Jankó

HOD: a SZIP-en a kiírás, 3 fős csapatokat lehet alkotni, csak az azonos fegyvernem a megkötés. (Lehet egyénileg is indulni.)

Jankó: az új tollal prímán repülnek, de a lakkozással tovább javíthatók. Ha ez a tetű eső ma nem zuhogott volna egész nap, akkor lelőttem volna a FITA teremkört, mert a régi tollazással nagyon rossz szórást lőttem. Ezért nem is mentem el Ajkára.